Categorie: "Geldgezichten"

Antoinette Hertsenberg is een dure voor de belastingbetalers

spaarvarken2In haar TV programma’s doet zij een poging om onrecht uit de wereld te helpen. Verzekeraars, telecombedrijven en energiebedrijven worden tegen het licht gehouden om ons in te laten zien dat deze sectoren ons proberen te benadelen. Ondertussen zorgt zij zelf voor onrecht door jaarlijks €376.000 aan belastinggeld te incasseren als salaris.

Goed verdienende koppels

veelgeldOp het internet kwam ik een lijstje tegen van zeer goed verdienende koppels. Het best verdienende koppel verdient maar liefst € 465.116,00 per dag.

Vermogende mensen hebben vaak een voorkeur voor een vermogende partner. Vermogende sterren kiezen een partner uit die ook vermogend en beroemd is. Hieronder treft u een aantal zeer vermogende koppels aan met de inkomsten die ze jaarlijks weten te vergaren.

Dat zou wel een superstunt zijn

Even helemaal niet over geld maar nog even over Jan Smit en Jolanthe Cabau van Kasbergen. De gisteren bekendgemaakte breuk is groot nieuws en houdt de gemoederen bij veel Nederlanders behoorlijk bezig. Nu komt echter de vraag op of dit niet gewoon een reclamestunt is… Jolanthe doet immers mee in het nieuwe seizoen van Voetbalvrouwen. Gemaakt door RTL, en wie komt er met beelden van Jolanthe die met Wesley Sneijder zoent? RTL dus. GeenStijl schrijft: “Het is idd allemaal net even te verdacht, te ingestoken, te mooi voor woorden en met een iets TE glunderende Albert Verlinde. Dit zaakje stinkt. Naar hoax, viral en fopfilmpjes.” Ik kan niet anders zeggen dan dat het een superstunt zou zijn. Overtreft die van Bassie ruimschoots. Het kan trouwens ook nog een grapje van Bananasplit zijn. Is het geen stunt of grap, dan wordt Jolanthe op twee manieren Voetbalvrouw.

Gelukkig hebben Jan en Jolanthe allebei geld

Er zijn weinig showbizz-stelletjes die mij interesseren. Op één of andere manier doen Jan Smit en Jolanthe Cabau van Kasbergen dat wél. Al moet ik nu zeggen ‘deden’, want het lijkt een feit dat Jan en Jolanthe uit elkaar zijn. Waaorm vind ik deze mensen wel interessant? Misschien omdat ik het in eerste instantie ongeloofwaardig vond dat zij voor elkaar zouden zijn gevallen. Jan was immers Jantje, niet bepaald een stoer manmens in mijn ogen. En Jolanthe zo ongeveer het mooiste meisje van Nederland. Inmiddels heeft Jan zich (mede door Jolanthe?) getransformeerd tot een hyperhippe kerel. En niet alleen doordat hij bakken met geld verdient.

Meneer Kaktus zegt… niet okay!

Het gaat financieel niet best met Peter Jan Rens, ons aller Meneer Kaktus. De Rabobank Velsen heeft faillissement aangevraagd voor zijn holding en voor hem persoonlijk. Dat is natuurlijk niet fijn voor onze vrolijke vriend. Alhoewel het hem misschien niet zo verschrikkelijk deert, omdat hij tegenwoordig vooral in Thailand schijnt te zitten. Wat hij daar precies allemaal doet, geen flauw idee. Misschien een leuk Thais vrouwtje of mannetje? Zakelijke activiteiten, dat zal best. Ze lopen in ieder geval van geen kanten, blijkt wel uit het omvallen van twee van zijn bedrijven en het feit dat hij de lening van de Rabobank niet kan terugbetalen. Want dat kan natuurlijk niet in dropmunten… of hebben ze die niet bij Haribo?

Fan van Dirk

Deze week kan het natuurlijk niet anders dan dat ik iets over Dirk Scheringa schrijf. En wie hier vaker komt weet wel: NEE, ik ben géén fan van Dirk. Verre van dat. Maar ik heb net een fan gevonden: Gerard Borst, onderzoeker Geldcultuur van het Geldmuseum. Hij noemt de oprichter van DSB Bank de ‘Geldwijze uit Spanbroek‘.  Valt me wel een beetje tegen van Gerard, maar ja, hij is verblind door voetballiefde voor AZ. En AZ is natuurlijk kampioen geworden.

Bert Heemskerk klaar voor politiek

Een tijdje geleden zei ik het al: het zou mij niet verbazen als Bert Heemskerk in de politiek belandt. Hij doet steeds zo zijn best om plannen te bedenken en daar de publiciteit mee te zoeken. Is zo fijn aan het lobbyen geweest rondom de depositogarantieregeling. En dan dat idee voor een verplichte verzekering tegen waardedaling van je woning… Nu is dan bekend gemaakt dat Heemskerk zijn functie als topman van de Rabobank in de tweede helft van 2009 zal neerleggen – hij wordt opgevolgd door Piet Moerland. Het is natuurlijk maar een wild guess… maar hoe lang zal het duren voordat Heemskerk ergens in de politiek opduikt? Stuurt-ie gewoon Wouter het Bos in.

Zalm zwemt niet voor weinig

Even terug naar vorige week. Toen ik meekreeg dat Gerrit Zalm de baas wordt van de Fortis / ABN AMRO combi – in de volksmond nu ook wel Zalm-Bos-Bank genoemd – was ik wel verheugd. Ik ben altijd wel gecharmeerd geweest van Gerrit, ook al ben ik niet into politics. Misschien zijn vrolijke lach, ik weet het niet. Bovendien heb ik ook wel een zwak voor kale mannen. Zijn aanstelling bij DSB Bank maakte me niet blij omdat ik juist iets tégen de club van Scheringa heb. Dus dat viel me tegen van Zalm.