Categorie: "Geldreclames"

Zeer kleine kans op hoofdprijs in de Oudejaarsloterij

Eind december maakt u weer kans op miljoenen euro’s in de Oudejaarsloterij. Jaarlijks worden alle loten verkocht ondanks de zeer kleine kans om als miljonair het nieuwe jaar in te gaan.

De Consumentenbond heeft berekend dat de kans om de hoofdprijs van € 30 miljoen te winnen 0,00002 procent is. De grote winnaar is de schatkist. Alleen al aan de Staatsloterij wordt jaarlijks € 150 miljoen verdient aan kansspelbelasting.

Misleidende spaarrentes klimspaardeposito

De Consumentenbond waarschuwt spaarders voor de manier van adverteren van banken met betrekking tot de klimspaardeposito’s. Banken spiegelen mooie spaarrentes voor, maar in werkelijkheid valt de spaarrente een stuk lager uit.

Een klimspaardeposito is een deposito met een vaste looptijd, met een stijgende spaarrente. De spaarrente begint bijvoorbeeld met 2 procent en stijgt uiteindelijk door naar 5 procent. Om het rendement te berekenen van deze spaarvormen, moet eigenlijk de gemiddelde spaarrente worden genomen over de gehele looptijd.

Nationale Postcode Loterij is niet te stoppen

De Postcodeloterij is op zijn zachtst gezegd actief aan het klantenwerven. Ze sturen mailingen en blijven bellen om zoveel mogelijk loten te slijten. Gedurende de uitzendperiode van de Miljoenenjacht, proberen ze bestaande leden over de streep te trekken om nog meer loten af te nemen (anders maken ze geen kans om uitgenodigd te worden in de studio).

Ik heb ooit een keer aan een actie van de loterij meegedaan en ze hebben mijn mobiele telefoonnummer. Om de vier tot zes weken krijg ik weer een telefoontje van hun, waarin ze mij een gratis lot in de maag proberen te splitsen, die na één maand niet meer gratis is, en wel door blijft loopt.

Gratis tien jaar op wintersport bij kopen huis

Op Telegraaf.nl staat een artikel over een echtpaar uit het Friese Ureterp. Zij proberen al gedurende twee jaar hun huis te verkopen, maar zonder succes. De kopers krijgen gratis voor tien jaar aan wintersportvakanties aangeboden.

Sinds het ontstaan van de dip in de huizenprijzen, proberen huizenverkopers op andere manieren meer aandacht te krijgen in de media. Met een extra advertentie in de krant of op internet bent u er in deze slechte huizenmarkt nog niet.

Niet meer Even Apeldoorn bellen?

Wat een onzin! In de krant stond van het weekend dat Centraal Beheer de lopende campagne, natuurlijk met als slogan ‘Even Apeldoorn bellen‘ heeft stopgezet in verband met de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag. En dat de verzekeraar zelfs overweegt de slogan helemaal overboord te zetten. Dat gaat toch nergens over… Waarom zou je die slogan eruit gooien omdat een idioot besluit met zijn Suzuki Swift te proberen ons Koningshuis te grazen te nemen? Om onderweg toeschouwers dood te rijden. Mafkees. En niets meer dan dat. In mijn ogen geen reden om Koninginnedag af te schaffen of afscheid te nemen van de supersterke slogan van Centraal Beheer.

Bassie’s baby is verzekeringsreclame

Bassie met babyZo af en toe lees ik wel eens iets anders dan nieuws over geld. Een lekkere roddel op zijn tijd is ook niet weg toch? De afgelopen dagen zag ik iets langskomen over Bassie (van Adriaan), die de vader zou zijn van de nog ongeboren baby van een 31-jarige vrouw… eerst ontkende hij, vervolgens gaf hij toe dat het zo zou kunnen zijn en dan met liefde voor het kind zou zorgen. Maar Bassie heeft ons bij de neus genomen, zoals een echte clown betaamt.

Geldtest onafhankelijk en betrouwbaar?

Geldtest is denk ik gewoon van Lenen.nlNa een weekendje weg reed ik mijn woonplaats in en zag in de bushokjes grote posters met "Geldtest.nl". Beroepsdeformatie natuurlijk, maar ik vraag me dan meteen af of dat een betrouwbaar en onafhankelijk initiatief (misschien van de Consumentenbond of CentIQ) is of eigenlijk een verkooptool van de één of andere kredietverstrekker. Dus even op de site gekeken zojuist.

Razende Rentepunten Week: razende klanten!

Het is Razende Rentepunten Week bij de Postbank. Klanten met een spaarrekening bij de Postbank krijgen hiervoor niet alleen een rentevergoeding maar daarbij ook Rentepunten. Als compensatie voor de veel te lage rentes natuurlijk. Maar goed, met die Rentepunten kun je dan leukigheidjes aanschaffen. En deze week zijn de Rentepunten extra veel waard.