Categorie: "Betalen"

Goedkoop en snel naar Schiphol

Mijngeld.blog.nlAls je gaat vliegen vanaf Schiphol is de eerste overweging of je met eigen vervoer of met de trein heen zult gaan. Met de eigen auto is goedkoper en sneller, maar houd wel rekening met de kosten van het parkeren.

Met het openbaar vervoer naar Schiphol moet je niet willen. De kans op vertraging is groot en het is ook niet comfortabel reizen met meerdere koffers. Je wilt je familie ook niet belasten door als taxi te fungeren en een echte taxi is te duur. Dus kies je ervoor om met de eigen auto heen te rijden en je auto te parkeren.

Begrijpt Kwik Fit het verschil tussen een APK en een proefkeuring wel?

Mijngeld.blog.nlIk sta op het punt om mijn auto te verkopen of de auto weer een grote beurt geven en te laten keuren voor een jaar. Wat doe je dan? Dan vraag je een proefkeuring aan. Helaas heeft Kwik Fit mijn verzoek niet goed begrepen.

Mijn auto moet een nieuwe APK keuring hebben in december. Ik verwacht hoge kosten, dus vraag ik een proefkeuring online aan. Helaas kun je de optie proefkeuring niet kiezen, dus ik vraag een APK aan. Lekker goedkoop, nog geen 25 euro. Achteraf een stom plan, want goedkoop wordt duurkoop.

Verhuizen is een grote kostenpost

hypothekenOnlangs hebben wij een ander huis gekocht. Het is een jaren 70 huis geworden met….. je raadt het waarschijnlijk al, veel houten schrootjes. Het huis is wel gemoderniseerd, maar de schrootjes zijn blijven zitten. Gelukkig vinden wij het geen probleem, maar ze moeten wel de juiste kleur hebben.

Het is een bungalow met een praktijkgedeelte waar ik ga werken. Om het kluswerk behapbaar te houden richten wij ons eerst op het woongedeelte. Het is een woonoppervlakte van ongeveer 140 m2, en alles is bruin of vergeeld. Afgelopen maand hebben wij het huis volledig van binnen geschilderd, en het resultaat is mooi geworden.

Eigen risico zorgverzekering gespreid betalen

Mijngeld.blog.nlVoor Nederlanders met een laag inkomen is het betalen van het eigen risico in de zorgverzekering vaak een groot probleem. Dit geldt vooral voor verzekerden die veel medische kosten moeten maken. In de eerste paar maanden van het nieuwe verzekeringsjaar moet het eigen risico vaak al gedragen worden. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen.

De huidige zorgverzekering is ingesteld per 2006. In eerste instantie kregen verzekerden die niet of nauwelijks medische kosten maakten een deel van de betaalde premie terug. Dit was de zogenaamde no-claim regeling. Binnen een paar jaren is er al weer afscheid genomen van deze manier van belonen van de weinig claimende verzekerden. Sindsdien geldt er juist een eigen risico voor de verzekerden die wel medische kosten maken. Dit eigen risico maakt de zorg duur voor de mensen met een zwakke gezondheid.

Lening afsluiten voor een vakantie

Jar of Coins Spilled on White Background

 

 

 

 

 

 

 

 

 
In een aantal situaties is het onverstandig om een lening af te sluiten. Goede voorbeelden hiervan zijn lenen voor een vakantie en voor een auto. Het zijn namelijk uitgaven die niet noodzakelijk zijn en grote schulden kunnen veroorzaken. In bepaalde gevallen is een auto noodzakelijk, maar een vakantie is nooit noodzakelijk.

Een vakantie kun je goedkoop houden, maar je kunt ook met een vliegtuig naar een vijf sterren hotel gaan in Turkije, Spanje of Griekenland. Mensen denken dit vaak nodig te hebben om even alles achter zich te laten en alles te vergeten. Het probleem is echter dat de kater achteraf komt.

Controleer altijd de tandartsrekening

GeldwäscheTandartskosten zijn aanvullend mee te verzekering naast de basisverzekering. De verzekering heeft vaak maar een beperkte dekking. Daarom is het ook in jouw eigen belang om de tandartsrekening altijd goed te controleren.

Voor Geld.nl heb ik een blog geschreven over het controleren van de tandartsrekening. Tandartsen mogen niet zelf het tarief bepalen. Het tarief is namelijk vastgesteld. De hoogte van de tandartskosten zouden bij alle tandartsen gelijk moeten zijn, maar dat is niet het geval. Dit komt doordat er verschillende coderingen gekoppeld kunnen worden aan behandelingen. Een tandarts kan extra codes toevoegen of andere codes gebruiken waardoor de rekening hoger uitvalt. Dit hoeft overigens niet opzettelijk te gebeuren.

Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online

Eine Reihe von Euro-Geldscheinen auf weißem HintergrundVolgens het CBS hebben 10,4 miljoen Nederlanders in 2014 online iets gekocht. Vooral in de laatste drie maanden van vorig jaar zijn er veel aankopen op het internet verricht. Het populairst waren kleding, tickets en reizen.

Voor sommige Nederlanders gaat het om incidentele online aankopen, maar bijna 8 miljoen Nederlanders tussen 12 en 75 jaar kopen regelmatig op het web.

Reisverzekering – Je kunt ook te ruim verzekerd zijn!

independerVolgens Independer kost het oververzekerd zijn vakantiegangers tot €200 per jaar. Dit komt door de soms te ruime dekking in de reisverzekering en door dubbele verzekeringen.

Independer heeft ruim 20.000 vergelijkingen tegen het licht gehouden. Er kan tot €200 bespaard worden door de dekking beter aan te laten sluiten op de risico’s en je overige verzekeringen. De diverse opties binnen de reisverzekering maakt het moeilijk om te vergelijken tussen de verzekeraars.

Vakantie annuleren! Wie betaalt de kosten?

vakantieDe zomervakantie staan weer voor de deur. Als je een reis geboekt hebt naar Tunesië, zul je graag willen annuleren. Door de terroristische aanslag van gisteren ga je niet meer met een prettig gevoel naar Tunesië. Het kan ook in andere vakantielanden en in Nederland gebeuren, maar Tunesië is nu besmet door twee aanslagen in een half jaar tijd. Kun je de geplande reis zomaar annuleren en de reissom terugkrijgen?

Action is goedkoper

ActionHet is volgens mij onmogelijk om de Action weer te verlaten zonder iets te kopen. Ze zijn zo veel goedkoper dan vergelijkbare winkels dat het gewoon frustrerend moet zijn voor de concurrentie.

Volgens ED.nl lopen Nederlanders weg met de Action. Ze zitten niet voor niets in steeds meer winkelcentra. Ze zijn al groter dan de Marskramer en de Xenos en ze zitten de Blokker op de hielen. In 2014 opende de Action 108 nieuwe winkels, waarvan 21 in Nederland. De overige winkels zijn geopend in België, Duitsland en in Frankrijk. Het winkelketen heeft inmiddels meer dan 500 winkels, waarvan 324 in Nederland.