Trucje van Mediamarkt?

geldVolgens de Telegraaf heeft de Mediamarkt een trucje gebruikt om een kortingsactie lucratiever te maken voor de winkelier zelf. De prijzen worden eerst verhoogd en daarna gaat de korting er vanaf.

Een homecinema set kost ’s ochtends nog €599 en kort na de middag is de prijs verhoogd naar €699. Op het hogere bedrag krijg je de BTW terug. Dus onder de streep kom je wel goedkoper uit, maar het is geen eerlijke manier van zaken doen. In werkelijkheid gaat het om een korting van 3.5% op de originele prijs. Niet alleen bij de cinemaset is een dergelijke prijsverhoging opgevallen. Dus het is geen incident.

Wat zegt Mediamarkt erover?

Zij zeggen dat ze juist transparant zijn. Ze werken met digitale prijskaartjes. De prijzen worden afgestemd op wat de concurrenten doen. Dat geloof ik graag, maar dan wil ik ook voorbeelden zien van prijzen die verlaagd zijn vlak voordat de actie in is gegaan.

Ik koop af en toe iets bij de Mediamarkt, maar dit soort praktijken kan ik niet waarderen. Je wilt als consument niet belazerd worden. En dat gevoel geven ze wel op deze manier.

Lees ook:Slechte service van de Mediamarkt
Lees ook:Lokkertjes vaak misleidend
Lees ook:Met korting naar IJsland
Lees ook:Onderzoek naar hoge benzineprijs
Lees ook:Loterijen krijgen strengere regels opgelegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.