Categorie: "Algemeen"

Rentepunten van ING zijn lachwekkend

Mijngeld.blog.nlIk zit al tientallen jaren bij de ING. Per ongeluk las ik iets over Rentepunten. Als trouwe ING-klant bouw je deze op. Ik heb er nog nooit naar gekeken. Toch een keer inloggen en kijken hoeveel punten ik inmiddels heb. En wat blijkt……..? Maar liefst 2.500 punten. In de handen wrijvend ga ik naar de ING shop. Maar helaas stelt het totaal niets voor.

ING biedt een zeer ruime keuze aan producten. Je kunt met rentepunten vakanties boeken, telefoons kopen en zelfs naar dierentuinen en attractieparken. Maar alles is met bijbetaling. Het komt er eigenlijk op neer dat de ING deals sluit met partijen. Deze partijen krijgen de kans om hun producten aan te bieden aan een groot publiek, namelijk de klanten van de ING. De korting die ze geven, geeft de ING door aan haar klanten.

Tellen schadevrije jaren opgebouwd in een leaseauto mee?

Mijngeld.blog.nlEen leaseauto verzeker je niet op je eigen naam. Dus bouw je ook geen schadevrije jaren op. Toch kun je baat hebben bij het schadevrij rijden in een leaseauto.

Het schadevrij rijden in een leaseauto laat zien dat je rijervaring hebt opgedaan zonder het aanrichten van schades. Toch heb je er niets aan, want het leasebedrijf of de verzekeraar van de auto geeft geen verklaring van schadevrije jaren af. Een leaseverklaring kan uitkomst bieden.

Re-integratie, outplacement, van werk naar werk: tijd voor uitleg

mijngeldHet werklandschap in Nederland verandert in een rap tempo. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met allerlei nieuwe diensten en lastige terminologie zoals 1e spoor re-integratie, 2e spoor re-integratie, 3e spoor re-integratie, bedrijfsmaatschappelijke coaching en outplacement. Maar wat betekenen al deze termen precies? Een korte uitleg:

Centraal Beheer en Barqo maken verzekerd bootdelen mogelijk

BootdeelverzekeringCentraal Beheer en het botendeelplatform Barqo lanceren een verzekering waardoor particulieren met een gerust hart hun boot kunnen verhuren. Ook voor de huurders is er extra bescherming. De verzekering is vanaf 1 juni verkrijgbaar.

De opkomst van een platform als Barqo maakt het delen van boten steeds gemakkelijker. Vanaf 1 juni kun je verzekerd het water op als je een boot huurt via het botendeelplatform Barqo. De Bootdeelverzekering van Centraal Beheer maakt dit mogelijk. Hierdoor kan de huurder op iemand terugvallen in het geval van schade. En voor de verhuurder is het natuurlijk ook fijn om te weten dat het allemaal goed geregeld is als er een keer wat gebeurt.

Is een werkweek van vier dagen haalbaar?

Mijngeld.blog.nl

Veel werknemers hebben de wens om één dag minder te werken. Of dit mogelijk is hangt af van de flexibiliteit van de werkgever en de inkomsten en de uitgavenpatroon van de werknemer.

Niet alle werkgevers zitten erom te springen om een full time medewerker één dag in de week niet beschikbaar te hebben. Dan houdt het op. Staat de werkgever ervoor open? Dan is het de vraag in hoeverre het financieel mogelijk is.

Uitgavenpatroon eerst aanpassen
Met een lager inkomen moet het wel lukken om ieder maand financieel uit te komen. Je kunt het eerst proberen! Probeer in je vaste lasten te snijden om minder werken mogelijk te maken. Indien je niet voldoende besparingen kunt behalen moet je voor jezelf de afweging maken wat je ervoor over hebt.

Minder duur op vakantie en rijden in een kleinere auto
Naast de vaste lasten kun je ook snijden in luxeartikelen, zoals vakanties, uit eten en je auto. Ben jij bereid om in luxeartikelen concessies te doen? Het feit dat jij minder gaat werken moet niet ten koste gaan van je levensvreugde.

Wat krijg je ervoor terug?
Eén dag in de week extra vrij maakt een groot verschil. Het geeft een gevoel van vrijheid en geeft je de mogelijkheid om tijd te maken voor andere dingen. Je kunt bijvoorbeeld proberen om van je hobby je werk te maken.

Zodra je een tijdje vier dagen in de week werkt zul je er financieel ook aan wennen. Je wilt nooit weer terug willen naar een volledige werkweek.

Parkeerplaats voor 1 miljoen dollar

Mijngeld.blog.nlWie een dagje gaat winkelen in Amsterdam, moet alleen al rekening houden met tientallen euro’s aan parkeergeld. Ook in andere steden stijgen de kosten van één uurtje parkeren steeds maar door. Door de stijgende huizenprijzen in de Randstad, worden parkeerplaatsen ook steeds duurder. Toch valt het nog mee in vergelijking met Londen en New York. Een Amerikaanse projectontwikkelaar biedt tien parkeerplaatsen aan met een prijs van één miljoen dollar per parkeerplaats.

Volgens The New York Times horen deze parkeerplaatsen bij appartementen in het complex. Het vreemde is dat de vierkante meter prijs van de parkeerplaats hoger is dan de prijs per vierkante meter van het appartement. Bij de parkeerplaatsen krijg je wel gratis opslagruimte en een elektrisch oplaadpunt.

Ongeval gehad? Wie vergoedt jouw schade?

8452Het is niet leuk, maar helaas kan het iedereen overkomen; een ongeval. Je kunt je er niet op voorbereiden, anders was het natuurlijk nooit gebeurd. Maar het is wel belangrijk dat je weet wat je moet doen wanneer het zo ver is en bij wie je aan kunt kloppen voor hulp.

Wat doe je direct na een ongeval?

Gaat het bijvoorbeeld om een verkeersongeval? Dan is het belangrijk dat je jezelf en de andere betrokkenen in veiligheid stelt direct na het ongeval. Wanneer het een ernstig ongeval is, kun je het beste direct een ambulance en de politie bellen.

5 tips om te besparen op je autoverzekering

In Nederland moet iedere auto wettelijk verplicht minimaal WA verzekerd worden. Het uitzoeken van de beste autoverzekering lijkt een heel gedoe. Daarom kiezen mensen vaak voor de eerste de beste autoverzekering, of blijven ze jarenlang hangen bij dezelfde verzekeraar. Deze mensen betalen vrijwel altijd te veel. Met autoverzekering vergelijken op Autoverzekering.nl bespaar je namelijk al snel tot €200 per jaar. En denk je dat dit lastig en veel werk is? Integendeel! Als je een vergelijkingssite voor autoverzekeringen gebruikt, vind je binnen enkele minuten de beste deals voor jouw persoonlijke situatie in één overzicht.

Autoverzekering afsluiten als 17-jarige

auto polo vwVerzekeringen.com heeft onderzoek gedaan naar de opties voor 17-jarigen om een autopolis af te sluiten, maar het blijkt dat de meeste verzekeraars geen mogelijkheden bieden.

Tegenwoordig is het mogelijk om op je 17e jaar het rijbewijs te halen. Het lijkt logisch dat je op deze leeftijd dan ook een auto op naam kunt zetten en de auto kunt verzekeren. Een auto op naam zetten is niet mogelijk. Ook bij het verzekeren zullen de minderjarigen grote problemen ondervinden.

5x Besparen op je dagelijkse uitgaven

scapinoWe moeten er allemaal wel aan geloven, besparen op je uitgaven is onontkoombaar. Het leven is tegenwoordig duur en rond komen van je maandsalaris is niet altijd even gemakkelijk. Dus willen we gaan besparen, maar hoe doe je dat? Waar kun je op besparen zonder dat het je al te veel moeite kost? Onderstaand de 5 gemakkelijkste manier om te besparen op je dagelijkse uitgaven:

1. De manier van boodschappen doen

Laat je auto staan en haal je boodschappen op de fiets. Het is een stuk goedkoper en ook nog eens goed voor je gezondheid. Maar dat is nog niet alles. Maak een boodschappenlijstje en koop alleen wat daar op staat. Wil je toch iets in de mandje doen wat niet op je lijstje staat, neem dan 10 seconden bedenktijd en vraag je af waarom je het koopt en of je het nodig hebt. Kun je hier geen antwoord op vinden, zet het product dan terug. Pas verder je koopgedrag aan naar de aanbiedingen in de winkel.