Autoverzekering afsluiten als 17-jarige

Verzekeringen.com heeft onderzoek gedaan naar de opties voor 17-jarigen om een autopolis af te sluiten, maar het blijkt dat de meeste verzekeraars geen mogelijkheden bieden.

Tegenwoordig is het mogelijk om op je 17e jaar het rijbewijs te halen. Het lijkt logisch dat je op deze leeftijd dan ook een auto op naam kunt zetten en de auto kunt verzekeren. Een auto op naam zetten is niet mogelijk. Ook bij het verzekeren zullen de minderjarigen grote problemen ondervinden.

Wat zijn de voorwaarden om te mogen rijden als minderjarige met een rijbewijs?
De jonge bestuurder mag onder begeleiding van een volwassene met een rijbewijs een auto besturen. Diegene die erbij in de auto zit, is als het ware de begeleider. Deze persoon moet ook vermeld staan op de begeleiderspas van de 17-jarige.

Waar kan de auto verzekerd worden?
Verzekeringen.com heeft steekproeven genomen om de mogelijkheden om te verzekeren te bepalen. Om de goedkoopste premie te krijgen, is het natuurlijk verstandig om de auto te verzekeren via een vergelijkingssite. Via vier vergelijkers hebben ze het geprobeerd, maar op de geboortedatum liep het vast. Vervolgens hebben ze geprobeerd om de auto rechtstreeks bij een verzekeraar onder te brengen.

Bij Nationale Nederlanden lijkt het online aanvragen mogelijk, maar de auto kan vervolgens nog afgewezen worden voor de definitieve acceptatie. Reaal verwijst naar de tussenpersoon voor het verzekeren van een minderjarige.

In de praktijk wordt het probleem de nek omgedraaid door de auto op naam van de ouders te verzekeren. Als de 17-jarige de regelmatige bestuurder van de auto is, moet dit wel gemeld worden bij de verzekeraar. Hoe de verzekeraar hiermee omgaat verschilt per verzekeraar.

Lees ook:Auto uitlenen? U blijft verantwoordelijk
Lees ook:Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?
Lees ook:Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?
Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.