Categorie: "Verzekeringen"

Overstappen naar ander zorgverzekering moet bijna wel

sparenJaarlijks stapt 6% tot 7% van de Nederlanders over op een andere zorgverzekering. Maar er komt toch een keer een punt dat Nederlanders denken: “Nu wordt mijn zorgverzekering echt te duur”, en massaal overstappen. Mogelijk is dit het moment.

De verschillen tussen verzekeraars is nog nooit zo groot geweest. Er zijn verzekeraars die de zorgverzekering in 2018 fors duurder hebben gemaakt. Andere verzekeraars zagen kans om toch nog een premieverlaging door te voeren. Wacht niet langer af en stap nog vóór 1 januari over.

Zorgverzekering 300 euro duurder

Mijngeld.blog.nlHet CPB kwam gisteren met slecht nieuws. De zorgverzekering wordt de komende jaren naar verwachting gemiddeld €311 duurder. In 2021 betalen we gemiddeld €1.601 voor de basisverzekering. De sterke stijging wordt mede veroorzaakt doordat het eigen risico gelijk blijkt op €385. De zorg wordt wel veel duurder, dus stijgen de maandlasten sterk.

Wordt de zorg weer duurder volgend jaar?

Mijngeld.blog.nlIn de zorgverzekering zit nu een eigen risico verwerkt van €385. Voor veel Nederlanders is dit bedrag al een groot probleem. Er werd gehoopt op een verlaging, maar helaas. Er dreigt een verhoging naar €400. De premie voor de nominale premie voor de basisverzekering gaat volgens de politiek gemiddeld met €6 omhoog.

Per 1 mei overstappen naar een andere zorgverzekering

ZMijngeld.blog.nlorgverzekeringen zijn tussentijds niet op te zeggen, tenzij de verzekeraar de zorgverzekering eenzijdig aan gaat passen. Als de aanpassing in het nadeel is van jou, kun je de zorgverzekering tussentijds beëindigen. Heb je jouw zorgverzekering bij Kiemer? Je kunt per 1 mei overstappen.

De zorgverzekeraar Kiemer heeft een kleine aanpassing doorgevoerd in de zorgverzekering. Voor revalidatiezorg en wijkverpleging geldt geen volledige keuzevrijheid meer. Er wordt namelijk nu gewerkt met gecontracteerde zorgverleners. Het is een aanpassing waar de meeste verzekerden van Kiemer geen nadeel van ondervinden, maar het biedt in bepaalde gevallen wel een kans om geld te besparen!

Verzekeraars zien niets in cyberverzekeringen

Mijngeld.blog.nlCybercrime vormt een steeds grotere bedreiging in Nederland, maar verzekeraars zien het waarschijnlijk anders. Je kunt cyberverzekeringen afsluiten, maar hoogst waarschijnlijk kom je terecht bij een in Nederland actieve buitenlandse verzekeraar. Uit onderzoek van Verzekeringvergelijk.nl blijkt dat het verzekeren tegen deze risico’s ook niet eenvoudig is.

Je zou het misschien niet verwachten, maar cybercrime veroorzaakt in Nederland een kostenpost van €10 miljard per jaar. Slechts 30% van de ondernemers is verzekerd tegen cyberrisico’s. De meeste ondernemers moeten de kosten dus voor eigen rekening nemen.

Waarom zien verzekeraars er geen brood in?
Mogelijk vinden ze de risico’s te complex en hebben ze de kennis niet in huis. Het zijn natuurlijk ook zeer specifieke verzekeringen waarvan het risico moeilijk in te schatten is. Bij schade is het ook lastig hoe verzekeraar het beste kunnen handelen.

Ga goed verzekerd op wintersport

Mijngeld.blog.nlEen reisverzekering voor een weekendje weg binnen Nederland kun je in principe zonder. Wintersport is een ander verhaal. Niemand de deur uit zonder een reisverzekering.

Wintersport brengt andere risico’s met zich mee dan een vliegvakantie naar de zon. Dit wordt alleen al veroorzaakt door de waarde van je reisbagage. De spullen die je meeneemt op wintersport zijn over het algemeen duurder dan de uitrusting voor een zonvakantie. Maar het grootste gevaar zijn de te verzekeren medische kosten. Je wil niet weten wat het kost om met een gipsvlucht terug naar Nederland te moeten. Met een goede reisverzekering met een dekking tegen medische kosten. Kun je veel geld besparen. Vergeet niet om de wintersport dekking te activeren.