Wordt de zorg weer duurder volgend jaar?

In de zorgverzekering zit nu een eigen risico verwerkt van €385. Voor veel Nederlanders is dit bedrag al een groot probleem. Er werd gehoopt op een verlaging, maar helaas. Er dreigt een verhoging naar €400. De premie voor de nominale premie voor de basisverzekering gaat volgens de politiek gemiddeld met €6 omhoog.

De zorg wordt volgend jaar weer duurder. Voor veel Nederlanders is het nu al onbetaalbaar. De politiek kan nog ingrijpen, maar ze weten niet waar ze de miljarden euro’s vandaan moeten halen om bijvoorbeeld het eigen risico juist met €100 te verlagen. Zoals het nu lijkt worden de verzekerden met de laagste inkomens gecompenseerd met zorgtoeslag. De politiek wil volgens uitgelekte plannen de toeslagen meer laten stijgen dan de zorgkosten.

Straf de dure zorgverzekeraars

Jaarlijks stappen 6% tot 7% over. De rest blijft zitten bij de vaak te dure verzekeraars. De verhoging van 2018 kun je omdraaien naar een besparing door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Door het blijven zitten bij de te dure verzekeraars geeft je de dure verzekeraars de macht. Zij hoeven niet concurrerend zijn! Zij hebben de trouwe klanten!

Lees ook:Zorgverzekering per 2013 onbetaalbaar
Lees ook:Eigen risico zorg verhogen in 2013 loont
Lees ook:Zorgverzekering 2013 duurder
Lees ook:Eerste zorgpremie voor 2013 blijft gelijk
Lees ook:Trouwe klanten betalen te hoge zorgpremie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.