Categorie: "Nieuws"

Trucje van Mediamarkt?

geldVolgens de Telegraaf heeft de Mediamarkt een trucje gebruikt om een kortingsactie lucratiever te maken voor de winkelier zelf. De prijzen worden eerst verhoogd en daarna gaat de korting er vanaf.

De helft van de Nederlanders heeft financiële voornemens

seven thousand five hundred euro rolledUit onderzoek van onderzoeksbureau NovioData blijkt dat de helft van de Nederlanders goede financiële voornemens heeft in het begin van het jaar. Het onderzoek is uitgevoerd onder 765 mensen in opdracht van financieringsmaatschappij Findio. De financieringsmaatschappij wil namelijk inzicht krijgen in hoe Nederlanders denken of sparen, kopen en bezuinigen. Veel Nederlanders liggen wakker over hun financiën.

Spaardeposito’s in tijden met lage spaarrentes

mijngeld.blog.nlOp dit moment zijn er nog maar een paar banken die een spaarrente bieden van 1% of hoger op vrij opneembare spaarrekeningen. Een alternatief zijn deposito’s, maar daar wordt je niet veel beter van. Je kunt een hogere rente krijgen, maar je geld staat dan jaren vast.

Een spaarrente van 1% op een vrij opneembare spaarrekening, of een rente van 2,15% op een deposito van 10 jaar vast? De verschillen zijn zo klein, dat het niet verstandig is om je geld voor een degelijke lange periode vast te leggen. Een groot nadeel van een langlopende deposito is dat je ook niet mee kunt profiteren van rentestijgingen.

Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?

teslaAutofabrikant Tesla heeft toestemming om de zelfrijdende auto over de hele wereld uit te rollen. Dit lijkt een omslagpunt naar het nieuwe autorijden. Alle automerken zijn de zelfrijdende auto nu aan het ontwikkelen. Is het nog wel aan te raden om nu nog een nieuwe auto te kopen met de oude technieken en toepassingen?

Ik sta niet op het punt om een nieuwe auto te kopen, maar waarschijnlijk is het ook niet meer slim om voor tien jaren of langer een dergelijke investering te doen. Wat is de nieuwe auto over 5 jaar nog waard? Mogelijk word je over 10 jaar fiscaal gestraft voor het bezitten van een “onveilige” niet zelfrijdende auto. Of om het rijden op benzine en diesel te ontmoedigen gaan ze de accijnzen in deze brandstoffen nog verder verhogen.

Zorgverzekering – minder verzekeraars en soorten polissen

Sparschwein 32Per 1 januari kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar of een andere soort verzekering. De dekking in de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk, maar toch zijn er grote verschillen. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt in de manier van uitkeren en je hebt tegenwoordig ook zogenaamde budgetpolissen. Minister Edith Schippers roept terecht op om het aanbod weer te vereenvoudigen.

De komende twee maanden worden de premies voor de zorgverzekering 2016 weer bekend gemaakt. Verzekeraars zullen weer alles op alles zetten om zoveel mogelijk consumenten over te halen om over te stappen. Een populair middel om je als verzekeraar te onderscheiden is door een goedkope verzekering in de markt te zetten. Inmiddels is dat niet zo uniek meer, maar wij zitten nu wel met het probleem dat er teveel mogelijkheden zijn.

Independer biedt extra uitgebreide WA autoverzekering aan

independerBij het verzekeren van je auto stem je de dekking af op de waarde en de leeftijd van de auto. Voor een oudere auto (ongeveer vanaf 8 jaar oud) kan het niet meer uit om een uitgebreidere autopolis af te sluiten. Bij diefstal van een auto die uitsluitend WA (=wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd is, krijg je niets uitgekeerd. Tenzij je de auto via Independer verzekert en je aan de voorwaarden voldoet.

De WA verzekering compenseert alleen de schade die jij met je auto aan een ander veroorzaakt. Je krijgt nooit je eigen schade gecompenseerd. Je kunt de auto bijvoorbeeld tegen diefstal en ruitbreuk verzekeren door een iets ruimere dekking te kiezen, namelijk de WA Beperkt casco verzekering. De WA Casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering die bijvoorbeeld ook eigen schade bij een schuldschade compenseert.

Reisverzekering – Je kunt ook te ruim verzekerd zijn!

independerVolgens Independer kost het oververzekerd zijn vakantiegangers tot €200 per jaar. Dit komt door de soms te ruime dekking in de reisverzekering en door dubbele verzekeringen.

Independer heeft ruim 20.000 vergelijkingen tegen het licht gehouden. Er kan tot €200 bespaard worden door de dekking beter aan te laten sluiten op de risico’s en je overige verzekeringen. De diverse opties binnen de reisverzekering maakt het moeilijk om te vergelijken tussen de verzekeraars.

Vakantie annuleren! Wie betaalt de kosten?

vakantieDe zomervakantie staan weer voor de deur. Als je een reis geboekt hebt naar Tunesië, zul je graag willen annuleren. Door de terroristische aanslag van gisteren ga je niet meer met een prettig gevoel naar Tunesië. Het kan ook in andere vakantielanden en in Nederland gebeuren, maar Tunesië is nu besmet door twee aanslagen in een half jaar tijd. Kun je de geplande reis zomaar annuleren en de reissom terugkrijgen?