Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?

Autofabrikant Tesla heeft toestemming om de zelfrijdende auto over de hele wereld uit te rollen. Dit lijkt een omslagpunt naar het nieuwe autorijden. Alle automerken zijn de zelfrijdende auto nu aan het ontwikkelen. Is het nog wel aan te raden om nu nog een nieuwe auto te kopen met de oude technieken en toepassingen?

Ik sta niet op het punt om een nieuwe auto te kopen, maar waarschijnlijk is het ook niet meer slim om voor tien jaren of langer een dergelijke investering te doen. Wat is de nieuwe auto over 5 jaar nog waard? Mogelijk word je over 10 jaar fiscaal gestraft voor het bezitten van een “onveilige” niet zelfrijdende auto. Of om het rijden op benzine en diesel te ontmoedigen gaan ze de accijnzen in deze brandstoffen nog verder verhogen.

Kun je over 5 jaar een auto uit 2015 nog wel verkopen?
Een auto koop je voor een periode van 10 tot 15 jaar. Zolang gaan de moderne auto’s namelijk met gemak mee. Als de ontwikkelingen in de autobranche door Tesla in een stroomversnelling komen, moet je nu geen grote investeringen meer doen. Een auto van 10 jaren oud kun je nu nog goed verkopen. Zodra de technieken al zover zijn dat het een sterk verouderde voertuig is, ligt de situatie anders.

De zelfrijdende auto klinkt als een ontwikkeling uit de toekomst, maar volgens deskundigen kan het nu hard gaan met de ontwikkelingen in de auto-industrie. Denk hierbij na als je op het punt staat om een nieuwe auto te kopen.

Lees ook:Auto inruilen op nieuwere auto
Lees ook:Nieuwe auto kopen? Niet doen!
Lees ook:Lenen voor een auto
Lees ook:Begrijpt Kwik Fit het verschil tussen een APK en een proefkeuring wel?
Lees ook:Meer autoleningen afgesloten

Eén reactie op “Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?

  1. Mark

    Leuk artikel bedankt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.