De helft van de Nederlanders heeft financiële voornemens

Uit onderzoek van onderzoeksbureau NovioData blijkt dat de helft van de Nederlanders goede financiële voornemens heeft in het begin van het jaar. Het onderzoek is uitgevoerd onder 765 mensen in opdracht van financieringsmaatschappij Findio. De financieringsmaatschappij wil namelijk inzicht krijgen in hoe Nederlanders denken of sparen, kopen en bezuinigen. Veel Nederlanders liggen wakker over hun financiën.

Bijna een derde van de Nederlanders geeft aan meer te willen sparen. Vooral onder studenten is de wens om te sparen aanwezig. Maar liefst 52 procent van de studenten wil meer sparen. De spaardrift is lager bij ouderen. Vaak heeft deze groep Nederlanders al kapitaal opgebouwd en willen ze er juist van gaan genieten. Zij willen liever uitgeven. Uit het onderzoek blijkt dat 48,3 procent van de Nederlanders goede voornemens heeft die gericht zijn op het sparen.

Slapeloze nachten door geldzaken?
Bijna de helft van de respondenten ligt weleens wakker door zorgen over de financiën. Van de ondervraagden ligt zelfs 7,5 procent vaak wakker door geldzorgen. Dit blijkt vooral het geval te zijn bij alleenstaande ouders. Vooral grote geldzorgen kunnen fataal zijn voor de nachtrust.

Eén op de vijf ziet het somber in
Bijna 20 procent van de Nederlanders schat de financiële situatie voor 2016 negatief in. Vooral ouderen en alleenstaande ouders zien het somber in. Alleenstaande ouders zijn er in 2015 financieel op achteruit gegaan door overheidsmaatregelen. Logisch dat ze negatiever denken in vergelijking met de gemiddelde Nederlander. Een deel van de ouderen beschikt over veel spaargeld, maar dat geldt helaas niet voor alle ouderen. Door lagere pensioenuitkeringen moet deze groep juist beknibbelen.

Kwart van de Nederlanders gaat niet op vakantie
Van de ondervraagde Nederlanders gaat 26,1 procent dit jaar niet op vakantie. Dit zijn vooral de respondenten die al aangegeven hebben dat ze hun financiële situatie voor 2016 negatief in zien. Niet op vakantie gaan is één van de eerste bezuinigingen die mensen vaak doorvoeren.

Gelukkig ziet 80 procent van de Nederlanders hun financiële situatie voor 2016 wel positief in. Na veel slechte jaren, komt er eindelijk weer goed nieuws!

Lees ook:15% van de Nederlanders hebben het vakantiegeld nodig om rond te komen
Lees ook:Twintig procent van de Nederlanders zijn financieel ongezond
Lees ook:Vakantiegeld binnen een maand uitgeven
Lees ook:10 procent van de Nederlanders vergeet terugbetalen geleend geld
Lees ook:Nederlanders weten weinig over financiën

Eén reactie op “De helft van de Nederlanders heeft financiële voornemens

  1. Stijn Meesters

    Vandaag mijn loon binnen gekregen, vaste lasten betaald en toen bleef er weinig over om te sparen, zuur? Ja wel een beetje maar misschien wordt ik blijer met het idee dat het ook anders kan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.