15% van de Nederlanders hebben het vakantiegeld nodig om rond te komen

Ongeveer 15% van de Nederlanders zitten met smart te wachten tot eind mei. Het te ontvangen vakantiegeld gaan zij niet gebruiken om een zomervakantie mee te betalen. Zij gebruiken het geld om financiële gaten mee te dichten.

Dit blijkt uit onderzoek van de ABN Amro. Vooral werknemers met een inkomen tot modaal hebben het vakantiegeld hard nodig. De meerderheid van de werknemers gaat het geld toch gebruiken om mee op vakantie te gaan.

Belastingteruggave wordt ook gebruikt om de vakantie mee te betalen
Naast het vakantiegeld wordt vaak ook de belastinggave gebruikt om de vakantie te bekostigen. Dit zijn bijvoorbeeld huiseigenaren die ervoor kiezen om maandelijks geen geld terug te ontvangen via een voorlopige teruggave. Op teruggave bestaat recht op door de aftrekbare hypotheekrente.

Persoonlijk kiezen wij er altijd voor om de vakantie al in januari of februari te boeken. Hierdoor hebben wij recht op een vroegboekkorting. De vakantie moet vaak al voldaan zijn op het moment dat het vakantiegeld nog niet binnen is. Wij kunnen het vakantiegeld dus niet gebruiken voor de vakantie. Wij gaan het op een spaarrekening zetten. De vergoeding is laag, maar dat is geen reden om niet te sparen.

Lees ook:Waar wordt vakantiegeld aan uitgegeven?
Lees ook:Vakantiegeld binnen een maand uitgeven
Lees ook:Hoe vakantiegeld besteden?
Lees ook:Vakantiegeld voor afbetalen schulden
Lees ook:Vakantiegeld investeren in de eigen woning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.