Lening afsluiten bij betrouwbare partijen

mijngeld.blog.nlWanneer u voor het afsluiten van een lening kiest, betaalt u maandelijks een vaste of variabele rente over het geleende bedrag. Deze rente dient als de prijs voor de lening die een geldverstrekker u verstrekt. Voor het afsluiten zelf hoeft u echter niets te betalen! Onlangs verscheen in het televisieprogramma Opgelicht een item over de kosten die kredietverstrekkers in rekening brengen bij het afsluiten van een nieuwe lening. Ook als u een klein bedrag wilt lenen dient u de betreffende kredietverstrekker te controleren.

Ook de AFM, de Autoriteit Financiële Markten, berichtte onlangs over meldingen die betrekking hadden op deze illegale manier van geld verdienen. Men raadt het consumenten ten zeerste af om gebruik te maken van de diensten die een dergelijke partij u aanbiedt. Zij proberen middels deze extra kosten op een niet toegestane wijze geld aan u te verdienen. In veel gevallen zult u na het afsluiten van een lening niets meer van deze kredietverstrekkers horen.

Pas op voor dubieuze geldverstrekkers

Niet alleen de extra kosten die door een kredietverstrekker in rekening worden gebracht, kunnen als een signaal van illegale praktijken worden beschouwd. U herkent dubieuze geldverstrekkers ook aan een uiterst lage rente, ontzettend hoge bedragen die geleend kunnen worden, enzovoorts. Niet alleen klinkt het afnemen van een lening bij dergelijke kredietverstrekkers vaak te mooi, in veel gevallen is dat ook het geval. Reden genoeg om altijd voor een bekende kredietverstrekker te kiezen.

Hoe vind ik een betrouwbare kredietverstrekker?

Op de website van de AFM vindt u meer informatie over de kredietverstrekkers die een vergunning hebben om kredieten aan consumenten te verlenen. Kijk vooraf altijd of de kredietverstrekker die u gevonden heeft in het bezit is van een vergunning, mocht u twijfelen over de betrouwbaarheid van een geldverstrekker. Daarbij hoeft u, zoals reeds beschreven werd, in geen geval te betalen voor het advies wat een kredietverstrekker u verstrekt. Mochten deze kosten wel in rekening worden gebracht, dan kunt u beter voor een alternatieve kredietverstrekker kiezen.

Tip: meld een organisatie die kosten in rekening brengt voor het advies wat zij u vooraf geven altijd bij de AFM!

Lees ook:Wat maakt de persoonlijke lening persoonlijk?
Lees ook:Lening minst vergeleken financiële dienstverlening
Lees ook:Waarschuwen voor flitskredieten
Lees ook:Financieren van een nieuwe auto
Lees ook:Kiezen voor banksparen? Let op de kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.