Waarschuwen voor flitskredieten

De AFM en het Nibud hebben de consumenten maar weer eens gewaarschuwd tegen flitskredieten. Er blijken dus nog steeds mensen te zijn die in de val trappen die flitslening heet.

Een flitskrediet is een lening die zeer eenvoudig af te sluiten is. Deze kunt u aanvragen via het internet of gewoon met een sms. Naast de hoogte van de rente, moeten er ook nog hoge administratiekosten betaald worden.

De wetgever past de regels steeds aan om te voorkomen dat consumenten misleid worden, maar er is altijd wel weer een maatregel te treffen om toch deze woekerleningen aan te kunnen bieden. Zodra de regelgeving weer is gewijzigd, passen de kredietverstrekkers hun producten hier weer op aan.

Ik vind het ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn die deze vorm van kredietverstrekking aangrijpen om geld te lenen. Een krediet verkrijgen door een sms te sturen, moet toch de nodige vragen oproepen. Toch zullen er altijd mensen blijven die hier instinken, en geldverstrekkers zijn die hier grof geld aan willen verdienen.

Lees ook:De beste zorgverzekering, autoverzekeraar of telefonieaanbieder?!
Lees ook:Zelf online lijfrentekapitaal uitstellen of uit laten keren
Lees ook:Eerste hulp bij geldzaken?
Lees ook:Wat vind jij van Radar?
Lees ook:Prijzen vergelijken bij Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.