Altijd geld tekort? Begin 2018 goed en vergelijk

Mijngeld.blog.nlHoud jouw vaste lasten eens tegen het licht. Hoogst waarschijnlijk kun je honderden tot zelfs duizenden euro’s per jaar besparen. Via vergelijkingssites kun je binnen een paar minuten uitzoeken waar je goedkoper uit bent.

De meeste Nederlanders blijven trouw aan de huidige energiemaatschappij, verzekeraar en bank omdat ze niet weten dat ze veel goedkoper kunnen. Pak je bankafschriften er eens bij en zoek uit waar je maandelijks voor moet betalen. Op de meeste lasten kun je besparen. Met het besparen op belastingen en de gemeentelijke heffingen kan ik jou niet bij helpen, maar wel met……..onderstaande.

Wat betaal je aan energiekosten?

Aan energie betaal je misschien wel honderden euro’s aan voorschot in de maand. Ben je de afgelopen jaren al een keer overgestapt? Nee? Dan kun je zeker besparen. Energiebedrijven geven nieuwe klanten namelijk hoge eenmalige welkom premies. Deze krijg je niet als je trouw blijft aan de huidige energieleverancier. Doe eens gek en ga vergelijken.

Is het verzekeren echt zo duur?

Hetzelfde trucje kun je ook doen voor jouw verzekeringen. Je hoeft geen verstand te hebben van verzekeringen om te kunnen vergelijken. Pak de huidige verzekeringen erbij en verbaas je over de besparing.

Wat betaal je jaarlijks aan de bank aan kosten?

Wist je dat banken ook best wel hoge kosten in rekening brengen. Overstappen naar een andere bank is even veel gedoe, maar het kan jou wel een mooie besparing opleveren.

Laat ook eens uitzoeken of de hypotheek nog bij jou past

De hypotheekrentes zijn op dit moment historisch laag. Betaal je nog een hypotheekrente van 4% of meer? Informeer eens bij een onafhankelijk hypotheekadviseur of er mogelijkheden zijn om de hypotheek over te sluiten. Houd wel rekening met kosten en een boete van de huidige bank, maar op langere termijn kan het echt voordeel opleveren.

Succes!

Lees ook:De beste bespaartips voor 2013? Vergelijk nog in 2012
Lees ook:Asbest – Wie betaalt de reiniging na een brand?
Lees ook:Is de rechtsbijstandsverzekering een dure verzekering?
Lees ook:Goedkoper verzekeren
Lees ook:Tien tips om te besparen op verzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.