Is de rechtsbijstandsverzekering een dure verzekering?

Voor BespaarWijzer heb ik een artikel geschreven over de toegevoegde waarde van de rechtsbijstandverzekering. Afhankelijk van de gekozen dekking kan er veel bespaard worden op deze vorm van verzekering.

Indien u in een ernstige conflictsituatie terecht komt, kunt u de rechtsbijstandsverzekering inschakelen voor noodzakelijke juridische bijstand. De meeste rechtsbijstandverzekeringen zijn opgebouwd uit meerdere modules. In de meest uitgebreide verzekeringen bent u ook verzekerd tegen juridische kosten met betrekking tot arbeid en inkomen.

Besparen door te vergelijken
Er is veel geld te besparen op de rechtsbijstandsverzekering. De hoogte varieert van €8 tot ongeveer €30 per maand. U kunt veel geld besparen door kritisch te kijken naar welke dekkingen u echt nodig hebt. Met name de module werk en arbeid zullen de lasten aanzienlijk verhogen. Daarnaast zitten er ook nog grote verschillen tussen de verzekeraars onderling. De rechtsbijstandverzekering is wel lastig om te vergelijken, want de polisvoorwaarden kunnen sterk onderling afwijken.

De meest uitgebreide rechtsbijstandverzekering brengen hoge premielasten met zich mee, maar indien u juridische kosten moet maken kunt u veel baat hebben bij deze verzekering. Het is zeker geen overbodige verzekering, maar let wel op de prijs.

Lees ook:Besparen op de rechtsbijstandsverzekering
Lees ook:Goedkoopste autoverzekering kan de beste keuze zijn
Lees ook:Eenvoudig geld besparen op de zorgverzekering
Lees ook:Autoverzekeringen vergelijken bespaart vele euro’s
Lees ook:Rechtsbijstandsverzekering – weet wat je rechten zijn!

2 reacties op “Is de rechtsbijstandsverzekering een dure verzekering?

 1. B.Tijs.

  12 achtreenvolgende jaren had ik een rechtsbijstandverzekering bij DAS
  twaalf jaren netjes de premie betaald. toen had ik echt juridische bijstand nodig.
  binnen een paar minuten werd door de manager beslist. geen zaak voor ons. de dame die mijn verzoek na uitleg overbracht aan haar manager adviseerde mij met klem me te wenden tot een juridisch loket.
  de owm achterhoek waar mijn verzekeringen waren ondergebracht heeft alleen het telefoonnr van DAS doorgegeven.
  12 achtereenvolgende jaren netjes de premie betaald en vervolgens wordt je afgescheept.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kritikaster

   Een verzekering is een document (polis), waarbij op pagina één staat vermeld wie de contractanten zijn, de naam van de verzekering en de prijs…..dat is zéker. Op alle navolgende pagina’s staan dan de eindeloze onzekerheden……….de voorwaarden!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.