Categorie: "Bespaartips"

Altijd geld tekort? Begin 2018 goed en vergelijk

Mijngeld.blog.nlHoud jouw vaste lasten eens tegen het licht. Hoogst waarschijnlijk kun je honderden tot zelfs duizenden euro’s per jaar besparen. Via vergelijkingssites kun je binnen een paar minuten uitzoeken waar je goedkoper uit bent.

De meeste Nederlanders blijven trouw aan de huidige energiemaatschappij, verzekeraar en bank omdat ze niet weten dat ze veel goedkoper kunnen. Pak je bankafschriften er eens bij en zoek uit waar je maandelijks voor moet betalen. Op de meeste lasten kun je besparen. Met het besparen op belastingen en de gemeentelijke heffingen kan ik jou niet bij helpen, maar wel met……..onderstaande.

Wel of geen zonnepanelen? 4 financiële vragen en antwoorden

Zonnepanelen-op-dak-van-huisHet aantal huishoudens dat zonnepanelen laat installeren stijgt ieder jaar weer. Eind 2016 bereikten we in Nederland een waar zonne-record: de opgewekte zonne-energie steeg door de magische grens van 2000 MW heen. (bron: CBS)

Rekenend met een opbrengst van 2500 KWh per jaar, betekent dit dat Nederland momenteel zo’n 800.000 huishoudens met zonnepanelen telt.

Toch twijfelen nog altijd veel mensen of ze de overstap naar zonne-energie zullen wagen. Bent u ook zo’n twijfelaar die nog altijd de overstap naar zonne-energie niet heeft durven wagen? Ziet u soms ook tussen de mitsen, de maren en bezwaren de zon niet meer? Dan is dit artikel voor u. Vier veelvoorkomende financiële vragen met vier heldere antwoorden op een rij. Zo weet u precies waar u financieel aan toe bent.

Hoge energierekening? Schaaf makkelijk euro’s van je rekening af door over te stappen

Mijngeld.blog.nlDe meeste energiebedrijven geven nieuwe klanten een hoge korting. Bestaande klanten betalen de volle pond. Eigenlijk komt het erop neer dat jij deze kosten betaalt als je blijft zitten waar je zit. Ik was niet langer bereid om de korting van overstappers te betalen. Daarom ben ik nu ook overgestapt naar een andere energieleverancier en pak ik daarbij een flinke korting.

Al jaren betaal ik maandelijks keurig een voorschotbedrag aan mijn oude energieleverancier. Eén keer per jaar ontving is een jaaroverzicht, en met een beetje geluk kreeg ik ook nog een bedrag terug. De laatste keer moest ik een paar honderd euro bijbetalen. Dit is voor mij een omslagpunt geweest. Toen pas ging ik kijken hoeveel ik eigenlijk al jaren teveel betaal.

Jaarlijks overstappen van energieleverancier bespaart het meest

De energierekening is de afgelopen jaar voor het eerst toegenomen. Het lijkt daarom steeds belangrijker om bewust om te gaan met onze energierekening. Daarbij kan je denken aan het besparen op je energie, maar er is een beter alternatief! Energie vergelijken kan namelijk honderden euro’s per jaar besparen binnen enkele minuten.

Energie vergelijken loont

Jaarlijks stapt ongeveer 16% van Nederland over naar een nieuwe energieleverancier. Dit aantal is nog steeds groeiende, maar dit betekend dus dat 84% nog niet overstapt van energieleverancier! Ben jij nog nooit overgestapt van energieleverancier dan kan je tot maar liefst 400 euro op je energierekening besparen. Als je jaarlijks overstapt kan je 200 euro besparen vergeleken met iemand die af en toe dit doet.

Hoeveel belminuten passen bij mij?

Ga je je belbundel verlengen of stap je over? Bij een Sim Only abonnement heb je de mogelijkheid om zelf de belbundel uit te kiezen. Maar welke belbundel heb je nodig? Dit artikel helpt je met kiezen.

Wat houdt een belbundel in?

Elke maand heb je de mogelijkheid om een bepaald aantal belminuten voor een vast bedrag in te kopen. Deze zijn de gehele maand geldig.

Ben je aan het einde van de maand door al je belminuten heen? Je kan dan nog steeds bellen, maar het tarief per minuut is dan hoger. Bij verschillende providers vallen sms’jes binnen de belbundel. Eén sms’je staat gelijk aan één belminuut.  Bel je naar een servicenummer? Dan worden deze minuten van je belbundel afgeschreven. Soms kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Welke belbundel is voor jou geschikt?

Bij een Sim Only abonnement kies je bij het afsluiten een belbundel. Maar welke belbundel past bij jouw belgedrag? Hieronder een aantal situaties die verheldering geven.

Korte gesprekken

Ben je meer van de korte telefoongesprekken? Dan zal 100 belminuten voldoende zijn. Voor een euro meer, heb je de belbundel van 200 minuten. Dan zit je in ieder geval veilig. Buiten je bundel bellen is namelijk duurder dan een euro per maand.

Lange gesprekken

Heb je maar af en toe een lang gesprek? Dan past de belbundel van 200 minuten het beste bij je. Hierbij is het ook mogelijk om voor een euro extra een grotere belbundel van 300 minuten te kiezen.

Dagelijks gesprekken

Bel je dagelijks? Dan is de belbundel van 500 minuten van toepassing. Dit houdt in dat je elke maand meer dan zeven uur hebt om te bellen. Goede oplossing voor als jij liever even belt, dan een appje te versturen of te smsen.

Dagelijks lange gesprekken

Voer jij elke dag lange telefoongesprekken? Ga dan voor 1250 belminuten. Dan zit je in ieder geval goed en kan je elke dag minimaal een halfuur bellen.

Wil je geen buitenbundelkosten maken

Dan is het een tip om gratis met WhatsApp te bellen. Dit kost je geen belminuten, maar MB’s. Je hebt hier wel ruimte in je internetbundel voor nodig. Ben je verbonden met een wifi-netwerk? Dan verbruik je geen MB’s. Een minuut bellen kost je ongeveer 800 kB.

Elke maand bepalen wat je nodig hebt?

Simyo biedt gratis de mogelijkheid om elke maand je belbundel naar boven of beneden aan te passen. Handig voor als je elke maand minuten overhoudt of tekortkomt. Meer informatie over sim only is te vinden op de website van Simyo. Of lees op het blog wat te doen als je internetbundel op is.

Op energierekening besparen: ook als het warm is

mijngeld

Ben jij iemand die zoveel en zo efficiënt mogelijk wil besparen op de energierekening? Goed bezig. Dat levert wat op voor jou én het milieu. De lente is begonnen en de zomer nadert. In deze warme(re) periode verbruik je een stuk minder stroom en gas. Dat betekent minder besparen op je verbruik. Hoe kun je ook in de zomer meer overhouden?

Wintertijd: we kunnen weer besparen (10x)!

De wintermaanden zijn over het algemeen de duurste van het jaar. De feestdagen zijn niet de enige veroorzakers van de verhoogde uitgaven. Want doordat het koud en donker is, gaat de energierekening omhoog. Stroom en gas worden meer ingezet, vooral voor wat warmte. Logisch, want we beschikken in Nederland nou eenmaal over deze luxe. Maar het kan wel wat minder. Hoe? Daar zijn wat bespaartechnieken voor.

1. Zet die kachel uit!
De energierekening bestaat uit twee delen: gas en stroom (elektriciteit). De kachel neemt het gasgedeelte voor zijn rekening en staat stipt op nummer één als het om het verhogen van de energierekening gaat. En in de winter staat de kachel aan. Véél aan. Soms brandt deze meer dan nodig is. Om dit te verhelpen kun je onder andere de thermostaat standaard een graad lager zetten, radiatoren uitdraaien in ruimtes waar je niet komt en ‘slapen in de kou’.

Lening afsluiten voor een vakantie

Jar of Coins Spilled on White Background

 

 

 

 

 

 

 

 

 
In een aantal situaties is het onverstandig om een lening af te sluiten. Goede voorbeelden hiervan zijn lenen voor een vakantie en voor een auto. Het zijn namelijk uitgaven die niet noodzakelijk zijn en grote schulden kunnen veroorzaken. In bepaalde gevallen is een auto noodzakelijk, maar een vakantie is nooit noodzakelijk.

Een vakantie kun je goedkoop houden, maar je kunt ook met een vliegtuig naar een vijf sterren hotel gaan in Turkije, Spanje of Griekenland. Mensen denken dit vaak nodig te hebben om even alles achter zich te laten en alles te vergeten. Het probleem is echter dat de kater achteraf komt.

Pensioen sparen blijkt van essentieel belang

6353

Groot kans dat je de hoogte van je inkomen na je pensionering te hoog hebt ingeschat. Bij je pensioen wordt meestal uitgegaan van je gemiddelde salaris, waardoor de jaren dat je niet of part-time hebt gewerkt je inkomen na je pensionering aanzienlijk kunnen verlagen. Dit is daardoor vaak veel lager dan je laatst verdiende loon. Daarom is het zaak dat je zelf de nodige zaken regelt om je inkomen straks aan te kunnen vullen met een extra potje. Dat extra potje heet pensioensparen.

Pensioensparen kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een fonds of verzekering om je inkomen van later zeker te stellen. De risico’s van een fonds zijn hoger, maar op de lange termijn kan deze vorm van pensioensparen voor hogere opbrengsten zorgen. Bij een verzekering heb je meer zekerheid en het kapitaal dat je inlegt is gewaarborgd, je kunt er dus ook geen geld aan verliezen.