Categorie: "Bespaartips"

Hoge energierekening? Schaaf makkelijk euro’s van je rekening af door over te stappen

Mijngeld.blog.nlDe meeste energiebedrijven geven nieuwe klanten een hoge korting. Bestaande klanten betalen de volle pond. Eigenlijk komt het erop neer dat jij deze kosten betaalt als je blijft zitten waar je zit. Ik was niet langer bereid om de korting van overstappers te betalen. Daarom ben ik nu ook overgestapt naar een andere energieleverancier en pak ik daarbij een flinke korting.

Al jaren betaal ik maandelijks keurig een voorschotbedrag aan mijn oude energieleverancier. Eén keer per jaar ontving is een jaaroverzicht, en met een beetje geluk kreeg ik ook nog een bedrag terug. De laatste keer moest ik een paar honderd euro bijbetalen. Dit is voor mij een omslagpunt geweest. Toen pas ging ik kijken hoeveel ik eigenlijk al jaren teveel betaal.

Jaarlijks overstappen van energieleverancier bespaart het meest

De energierekening is de afgelopen jaar voor het eerst toegenomen. Het lijkt daarom steeds belangrijker om bewust om te gaan met onze energierekening. Daarbij kan je denken aan het besparen op je energie, maar er is een beter alternatief! Energie vergelijken kan namelijk honderden euro’s per jaar besparen binnen enkele minuten.

Energie vergelijken loont

Jaarlijks stapt ongeveer 16% van Nederland over naar een nieuwe energieleverancier. Dit aantal is nog steeds groeiende, maar dit betekend dus dat 84% nog niet overstapt van energieleverancier! Ben jij nog nooit overgestapt van energieleverancier dan kan je tot maar liefst 400 euro op je energierekening besparen. Als je jaarlijks overstapt kan je 200 euro besparen vergeleken met iemand die af en toe dit doet.

Voor een autoverzekering naar de tussenpersoon?

Mijngeld.blog.nlEen autoverzekering is een eenvoudige schadeverzekering. Je hebt de keuze tussen drie standaard verzekeringsvormen. Per verzekeraar kan de dekking iets verschillen, dus je zou zeggen het is maatwerk. Toch werkt het niet zo. Een adviseur gaat immers ook niet alle voorwaarden vergelijken op zoek naar de beste dekking.

Ik heb ruim twintig jaar in de financiële dienstverlening gewerkt, waaronder bij diverse onafhankelijke advieskantoren. Ik ken geen enkele adviseur die wat betreft de auto maatwerk kan leveren. De standaard adviseur vergelijkt ook hoofdzakelijk op premie. Leg maar eens een inhoudelijke vraag over de voorwaarden bij de adviseur neer. Hij kan het voor jou uitzoeken, maar hij beperkt zich waarschijnlijk tot de voorwaarden van één of enkele verzekeraars.

Hoeveel belminuten passen bij mij?

Ga je je belbundel verlengen of stap je over? Bij een Sim Only abonnement heb je de mogelijkheid om zelf de belbundel uit te kiezen. Maar welke belbundel heb je nodig? Dit artikel helpt je met kiezen.

Wat houdt een belbundel in?

Elke maand heb je de mogelijkheid om een bepaald aantal belminuten voor een vast bedrag in te kopen. Deze zijn de gehele maand geldig.

Ben je aan het einde van de maand door al je belminuten heen? Je kan dan nog steeds bellen, maar het tarief per minuut is dan hoger. Bij verschillende providers vallen sms’jes binnen de belbundel. Eén sms’je staat gelijk aan één belminuut.  Bel je naar een servicenummer? Dan worden deze minuten van je belbundel afgeschreven. Soms kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Welke belbundel is voor jou geschikt?

Bij een Sim Only abonnement kies je bij het afsluiten een belbundel. Maar welke belbundel past bij jouw belgedrag? Hieronder een aantal situaties die verheldering geven.

Korte gesprekken

Ben je meer van de korte telefoongesprekken? Dan zal 100 belminuten voldoende zijn. Voor een euro meer, heb je de belbundel van 200 minuten. Dan zit je in ieder geval veilig. Buiten je bundel bellen is namelijk duurder dan een euro per maand.

Lange gesprekken

Heb je maar af en toe een lang gesprek? Dan past de belbundel van 200 minuten het beste bij je. Hierbij is het ook mogelijk om voor een euro extra een grotere belbundel van 300 minuten te kiezen.

Dagelijks gesprekken

Bel je dagelijks? Dan is de belbundel van 500 minuten van toepassing. Dit houdt in dat je elke maand meer dan zeven uur hebt om te bellen. Goede oplossing voor als jij liever even belt, dan een appje te versturen of te smsen.

Dagelijks lange gesprekken

Voer jij elke dag lange telefoongesprekken? Ga dan voor 1250 belminuten. Dan zit je in ieder geval goed en kan je elke dag minimaal een halfuur bellen.

Wil je geen buitenbundelkosten maken

Dan is het een tip om gratis met WhatsApp te bellen. Dit kost je geen belminuten, maar MB’s. Je hebt hier wel ruimte in je internetbundel voor nodig. Ben je verbonden met een wifi-netwerk? Dan verbruik je geen MB’s. Een minuut bellen kost je ongeveer 800 kB.

Elke maand bepalen wat je nodig hebt?

Simyo biedt gratis de mogelijkheid om elke maand je belbundel naar boven of beneden aan te passen. Handig voor als je elke maand minuten overhoudt of tekortkomt. Meer informatie over sim only is te vinden op de website van Simyo. Of lees op het blog wat te doen als je internetbundel op is.

Op energierekening besparen: ook als het warm is

mijngeld

Ben jij iemand die zoveel en zo efficiënt mogelijk wil besparen op de energierekening? Goed bezig. Dat levert wat op voor jou én het milieu. De lente is begonnen en de zomer nadert. In deze warme(re) periode verbruik je een stuk minder stroom en gas. Dat betekent minder besparen op je verbruik. Hoe kun je ook in de zomer meer overhouden?

Wintertijd: we kunnen weer besparen (10x)!

De wintermaanden zijn over het algemeen de duurste van het jaar. De feestdagen zijn niet de enige veroorzakers van de verhoogde uitgaven. Want doordat het koud en donker is, gaat de energierekening omhoog. Stroom en gas worden meer ingezet, vooral voor wat warmte. Logisch, want we beschikken in Nederland nou eenmaal over deze luxe. Maar het kan wel wat minder. Hoe? Daar zijn wat bespaartechnieken voor.

1. Zet die kachel uit!
De energierekening bestaat uit twee delen: gas en stroom (elektriciteit). De kachel neemt het gasgedeelte voor zijn rekening en staat stipt op nummer één als het om het verhogen van de energierekening gaat. En in de winter staat de kachel aan. Véél aan. Soms brandt deze meer dan nodig is. Om dit te verhelpen kun je onder andere de thermostaat standaard een graad lager zetten, radiatoren uitdraaien in ruimtes waar je niet komt en ‘slapen in de kou’.

Lening afsluiten voor een vakantie

Jar of Coins Spilled on White Background

 

 

 

 

 

 

 

 

 
In een aantal situaties is het onverstandig om een lening af te sluiten. Goede voorbeelden hiervan zijn lenen voor een vakantie en voor een auto. Het zijn namelijk uitgaven die niet noodzakelijk zijn en grote schulden kunnen veroorzaken. In bepaalde gevallen is een auto noodzakelijk, maar een vakantie is nooit noodzakelijk.

Een vakantie kun je goedkoop houden, maar je kunt ook met een vliegtuig naar een vijf sterren hotel gaan in Turkije, Spanje of Griekenland. Mensen denken dit vaak nodig te hebben om even alles achter zich te laten en alles te vergeten. Het probleem is echter dat de kater achteraf komt.

Pensioen sparen blijkt van essentieel belang

6353

Groot kans dat je de hoogte van je inkomen na je pensionering te hoog hebt ingeschat. Bij je pensioen wordt meestal uitgegaan van je gemiddelde salaris, waardoor de jaren dat je niet of part-time hebt gewerkt je inkomen na je pensionering aanzienlijk kunnen verlagen. Dit is daardoor vaak veel lager dan je laatst verdiende loon. Daarom is het zaak dat je zelf de nodige zaken regelt om je inkomen straks aan te kunnen vullen met een extra potje. Dat extra potje heet pensioensparen.

Pensioensparen kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een fonds of verzekering om je inkomen van later zeker te stellen. De risico’s van een fonds zijn hoger, maar op de lange termijn kan deze vorm van pensioensparen voor hogere opbrengsten zorgen. Bij een verzekering heb je meer zekerheid en het kapitaal dat je inlegt is gewaarborgd, je kunt er dus ook geen geld aan verliezen.

Hoe kun je besparen op je telefoon kosten

Om de kosten voor mobiel bellen niet uit de hand te laten lopen heeft Simyo een aantal tips om dit onder controle te houden.

Sim only vaak goedkoper
Sim only abonnementen zijn voordelig, betrouwbaar en vaak maandelijks aan te passen. Kijk kritisch naar je abonnement, passen de volgende aantallen:
• Aantal minuten
• Aantal smsen
• Aantal MB’s
Zo nee? Stap dan over naar een passend sim only abonnement van Simyo. Dit kan uiteindelijk kosten besparen op je huidige abonnement of wel direct of in de toekomst.


Neem altijd een grotere bundel

Bellen buiten je bundel kost al snel 3,5 keer zoveel als bellen binnen de bundel, bij sim only abonnementen kan dit zelfs het dubbele zijn. Door een grote belbundel te nemen is de kans dat je eroverheen gaat een stuk kleiner. Als je regelmatig over je bundel heen gaat kost dit uiteindelijk meer geld dan het nemen van een grotere bundel en daar binnen te blijven.

Staar je niet blind
Let niet te veel op de naam van het abonnement, vaak volgt een afrekening per volle minuut. Dat houdt in dat als je 30 seconde belt er altijd één minuut wordt gerekend. Stel je hebt een abonnement van 150 minuten kan je dus niet altijd ook echt 150 minuten bellen. Dit kan erg misleidend zijn als je hier niet van op de hoogte bent en kost je uiteindelijk meer geld.

Neem een prepaid kaart
Door een prepaid simkaart aan te schaffen kan je nooit buiten je belbundel gaan. Je zet er een tegoed op en zodra dit op is kan er niet meer gebeld worden met de telefoon. Met een prepaid kaart heb je nog wel het voordeel dat je gebeld kunt worden. Wil je dus maximaal 10 euro uitgeven per maand aan bellen, koop dan een prepaid kaartje van 10 euro.

Koop een los toestel
Blijf niet te lang betalen voor een mobiel door direct over te stappen op een sim only abonnement. Zodra je abonnement voorbij is kun je overstappen naar een sim only abonnement. Door een sim only abonnement ben je altijd goedkoper uit dan een toestel in combinatie met abonnement.