Categorie: "Geldbedrijf centraal"

Bank of Scotland verhoogt spaarrente

De strijd tussen de spaarbanken om de gunsten van de spaarder lijkt weer iets actiever te worden. Vorige week verhoogde Westland Utrecht haar spaarrente, deze week volgt Bank of Scotland.

Westland Utrecht heeft de spaarrente met een kwart procent verhoogd naar 2,5 procent. Bank of Scotland gaat haar spaarrente per 1 maart 2011 verhogen naar 2,5 procent. Het is slechts een verhoging van 0,1 procent, maar de stijgende lijn hebben de banken weer te pakken.

Rabobank is nu sexy

saai is nu sexyDe strekking van een uitgebreid artikel in De Pers over de Rabobank: saai is nu sexy. Hoe de boerenleenbank als grote winnaar uit de kredietcrisis komt, miljarden en miljarden aan spaargeld toe ziet stromen – terwijl de rente die ze daarop vergoeden niet relevant wordt gevonden. Hoe de bankiers van de Rabobank opeens een grotere mond hebben dan vroeger. Het zal allemaal zo zijn.

Geldbedrijf centraal: DAS Rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekeringen: ik zal niet beweren dat ik er alles van weet. Het zijn geen goedkope verzekeringen, dat weet ik wel. Dat is voor veel mensen een reden om er geen af te sluiten. Heb je een juridisch geschil, dan ben je ongetwijfeld blij als je er één hebt. En wellicht zal je ergens ook eerder een geschil van maken als je verzekerd bent. Vanuit het gevoel dat je dan ook eens iets terugziet van je geld.

Geldbedrijf centraal: Bizner

Bizner is die speciale bank voor ondernemers, die helemaal online werkt. Ze bestaan nu ruim een jaar en timmeren nog steeds leuk aan de weg. Het is ook een aantrekkelijk concept. Startende ondernemers krijgen zonder dat er een ondernemingsplan overlegd hoeft te worden een krediet toegekend van € 5.000. Is dat niet griezelig?

Geldbedrijf centraal: Delta Lloyd

Delta Lloyd is de volgende verzekeraar die het internetkanaal niet links wil laten liggen. Daarom hebben ze deze week internetverzekeraar Izio.nl gelanceerd. Onvermijdelijk na Ditzo (van Fortis ASR) en Allsecur (van Allianz)? Of gewoon angst om een deel van de markt kwijt te maken door alleen maar via tussenpersonen te werken?

Geldbedrijf centraal: The Economy Bank (TEB : hoge spaarrente!)

The Economy Bank. De naam kan je op het verkeerde been zetten: het is geen Engelse of Amerikaanse bank. Zoals eigenlijk alle toppers uit de spaarrentevergelijkingen gaat het hier om een Turkse bank. Maar dan wel één die inmiddels in een joint venture zit met BNP Paribas – dat staat zeer vertrouwenwekkens moet ik zeggen.