Rabobank doet niet mee aan spaaroorlog

De Rabobank doet duidelijk niet mee met de spaaroorlog. Dat wisten we al, want we zien geen aanbiedingen met hoge rentetarieven van Rabobank verschijnen. Uit dit artikel van De Pers blijkt zelfs dat de mogelijkheden voor mooie spaarrentes bij de Rabo voor klanten minder zijn geworden. Waar voorheen nog wel wat te onderhandelen viel als een concurrent betere rentes bood, zeggen ze nu lachend: ‘Dan ga je toch naar Fortis?’

Rabobank is marktleider in de spaarmarkt en vindt het niet nodig die positie nog verder te verstevigen. Ondanks de niet bepaald concurrerende rentetarieven stromen de spaartegoeden wel binnen bij de boerenleenbanken. Waarom? Het zal vast te maken hebben met het zoeken van zekerheid. Dat beetje extra rente is voor de grote spaarders waarschijnlijk minder interessant dan het gevoel van zekerheid dat de gelden niet zullen verdwijnen. Dat gevoel zoeken ze bij de Rabobank, die tot nu toe weinig last lijkt te hebben van de kredietcrisis.

Met dat enorme marktaandeel is één van de grootste angsten van Rabobank waarschijnlijk dat een andere grote bank omvalt. Volgens het depositogarantiestelsel zullen zij dan het grootste deel van de gegarandeerde spaargelden moeten vergoeden. Daar zitten ze natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Lees ook:Rabobank is niet transparant
Lees ook:Rabobank is nu sexy
Lees ook:Volledige garantie op spaargeld!
Lees ook:Rabobank krijgt goedkoop geld in Nederland
Lees ook:Is garantiebeleggen de oplossing?

0 reacties op “Rabobank doet niet mee aan spaaroorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.