Geldbedrijf centraal: SNS Reaal

Ze kwamen deze week niet heel leuk in het nieuws: aangeklaagd voor de ergste woekerpolis aller tijden. Daarbij zou 99,2% van de inleg verdampt zijn. Om welk onderdeel van SNS Reaal dit gaat weet ik niet en dat zijn er nogal wat.

De hoofdmerken zijn SNS Bank en Reaal Verzekeringen, maar daarnaast maken ook BLG Hypotheken, ASN Bank, Proteq, SNS Regio Bank deel uit van de groep. Eind vorig jaar werd bekend dat SNS Reaal bovendien ZwitserLeven overnam, terwijl ze eerder al DBV, AXA en Winterthur hadden ingelijfd. Het merk ZwitserLeven zal gehandhaafd blijven voor de pensioenverzekeringen. Logisch – het ZwitserLeven gevoel is een sterk begrip.

Best een grote groep, dat SNS Reaal. Grappig. Toen ik vroeger bij VSB Bank werkte was de SNS Bank een soort van zusterorganisatie in het Oosten. Beide banken waren immers voortgekomen uit een spaarbankverleden. Velen verwachtten toen dat VSB Bank en SNS Bank ooit wel samen verder zouden gaan. Maar zover is het nooit gekomen: VSB is inmiddels historie – de naam is nu Fortis Bank en onderdeel van het grote Fortis-geheel. Wat voor reus zou er wel niet ontstaan als SNS Reaal nog eens overgenomen zou worden door Fortis?

Lees ook:Fortis en mijngeld
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Fortis
Lees ook:SNS Reaal koopt het ZwitserLeven gevoel
Lees ook:SNS Reaal genationaliseerd!
Lees ook:Gaan ING, Rabobank en ABN Amro toch investeren in SNS?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.