Geldbedrijf centraal: Bizner

Bizner is die speciale bank voor ondernemers, die helemaal online werkt. Ze bestaan nu ruim een jaar en timmeren nog steeds leuk aan de weg. Het is ook een aantrekkelijk concept. Startende ondernemers krijgen zonder dat er een ondernemingsplan overlegd hoeft te worden een krediet toegekend van € 5.000. Is dat niet griezelig?

Tja, het is in feite een blanco krediet dat Bizner verstrekt. Zonder dat er enige zekerheid aan vastzit, want ze kunnen dus niet beoordelen of die ondernemer wel geld zal gaan verdienen om het terug te betalen. Maar voor een bank is € 5.000 peanuts en voor een startende ondernemer misschien genoeg om te kunnen beginnen. En een goed ondernemingsplan schrijven is niet voor iedereen zomaar weggelegd. Bovendien: uit de ervaringen die ik heb gelezen blijkt dat echt niet iedereen zomaar die € 5.000 krijgt. Daar worden wel de nodige toetsen op losgelaten.

Het is natuurlijk wel een risico voor de ondernemer. Die moet zich goed beseffen dat hij zich direct in de schulden steekt en dat die schuld blijft staan als de plannen niet tot inkomsten leiden. Maar ook dan is het bedrag nog te overzien, als je daarna weer een loondienstbaan krijgt.

Verder over Bizner? Deze week gepubliceerd: ze hebben een Flexibel Termijndeposito bedacht. Daarmee zet de ondernemer z’n geld wel vast, maar tot een zelf te bepalen datum. Dat kan erg handig zijn als je kijkt naar belastingverplichtingen bijvoorbeeld. Bij de meeste banken lopen de termijndeposito’s per vol jaar. Ja, er zijn ook maanddeposito’s maar dat is alleen voor de grote bedragen.

Bizner is trouwens van de Rabobank, maar dus wel een compleet ander concept dan het reguliere bankieren op een kantoor. Ik vind het een creatief bedacht concept dat veel mogelijkheden biedt. Slim gedaan van Rabo.

Ymerce heeft overigens niet zulke positieve ervaringen. Terwijl op een ander blog weer wel erg positieve dingen geroepen worden over Bizner. Misschien moet je het maar zelf ervaren. Ik wellicht, tegen de tijd dat ik vind dat ik een aparte zakelijke rekening nodig heb.

Lees ook:Moet fiscus Icesavers uitstel geven?
Lees ook:SNS Bank geeft rentevergoeding op betaalrekening
Lees ook:Verdwijnende postkantoren worden vervangen
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Univé
Lees ook:Geldreclames: Bizner’s trampoline

Eén reactie op “Geldbedrijf centraal: Bizner

  1. Michiel Roukens

    Bizar dat er zo’n mogelijkheid wordt geboeden, bestaad dit nog steeds?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.