Geldbedrijf centraal: The Economy Bank (TEB : hoge spaarrente!)

The Economy Bank. De naam kan je op het verkeerde been zetten: het is geen Engelse of Amerikaanse bank. Zoals eigenlijk alle toppers uit de spaarrentevergelijkingen gaat het hier om een Turkse bank. Maar dan wel één die inmiddels in een joint venture zit met BNP Paribas – dat staat zeer vertrouwenwekkens moet ik zeggen.

De rente op een Ster Spaarrekening bij TEB is 4,6%: direct opvraagbaar, zonder voorwaarden. Volgens mij de hoogste in de markt op dit moment.

Het gaat hier niet – en dat is apart ten opzichte van de anderen – om een internetspaarrekening. Beheer van de Ster Spaarrekening van TEB moet plaatsvinden via de telefoon of per post. Is dat een nadeel? Dat ligt eraan hoe je ernaar kijkt. Het opnemen van geld is wat bewerkelijker dan met een internetspaarrekening. Het zou kunnen dat je dan ook minder snel geneigd bent gelden over te boeken van je spaarrekening voor niet direct noodzakelijke uitgaven. En dat kan weer een voordeel zijn. Het is maar wat je belangrijk vindt. Als je grote bedragen moet overboeken weet je dat doorgaans wel een paar dagen van tevoren en dan is een telefoontje of formuliertje ook op tijd verwerkt. Wat mij betreft heel geschikt voor spaargelden die niet bedoeld zijn om uit te geven. Spaarpotjes voor de kinderen bijvoorbeeld.

Die spaarrekening heeft trouwens een rentebetaling per kwartaal. Het rente-op-rente effect zorgt ervoor dat de rente per jaar uitkomt op 4,6% (op dit moment). Het bedrag dat je na het eerste kwartaal op je rekening krijgt is dus niet berekend met 4,6% maar met een iets lager percentage. Maar omdat het rentebedrag vervolgens ook rentedragend is… dat is het principe van samengestelde interest.

Verder : zoals iedere bank die een vergunning in Nederland heeft valt TEB ook gewoon onder het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Dus ben je wat twijfelend over het risico van je spaargeld bij een onbekende bank: houd je saldo dan beneden € 20.000 per persoon. Daarvan is voor 100% door DNB gegarandeerd dat je het terugkrijgt bij een eventueel faillissement van TEB.

Lees ook:MoneYou verlaagt spaarrente beperkt
Lees ook:Poll: welke spaarbank kies jij?
Lees ook:Rabobank biedt hoogste spaarrente in België
Lees ook:Spaarrente NIBC Direct omlaag
Lees ook:Spaarrekening bij LeasePlan Bank?

2 reacties op “Geldbedrijf centraal: The Economy Bank (TEB : hoge spaarrente!)

  1. Berndt

    hallo, kunt u mij vertellen hoe/ waar ik er achter kom wie de eigenaar van een bank is. dit wil ik controleren omdat de 20.000 euro garantiegrens niet wil overschrijden door per ongeluk bij 2 banken een deposito te openen die eigenlijk 1 bank blijkt te zijn. Zoals de TEB bank een joint venture metBNP Paribas heeft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.