Waarom moet Nefit niet met de billen bloot?

Mijngeld.blog.nlWij zijn één van de 128.000 huishoudens met een TopLine cv-ketel van Nefit (Fasto). Door de warmtewisselaar kan rookgas lekken. Hierdoor kunnen er doden vallen en branden ontstaan volgens het AD. Waarom doet Nefit niets?

Voedingsmiddelenleveranciers houden vaak terugroepacties omdat er door het nuttigen van de producten misselijkheid kan optreden. Dat is terecht! Hoe is het mogelijk dat Nefit niet alle warmtewisselaars laat vervangen? Er ontstaan branden en er kunnen doden vallen. Als we er misselijk van kunnen worden ontstaat er paniek. Nu kunnen er doden vallen en er gebeurt niets.

Onze situatie

Onze cv ketel zit in een kast in een gang waar de slaapkamers van de kinderen aan grenzen. Toen het nieuws naar buiten kwam hebben wij gelijk koolmonoxidemelders opgehangen. Dit geeft al een beter gevoel, maar het vertrouwen is nog niet volledig terug. Daarnaast is er ook nog het brandgevaar. Het liefst vervang ik mijn cv ketel vandaag nog door een betrouwbare ketel, maar is dat de oplossing? Moet ik €1.000 tot €1.500 investeren, terwijl de cv ketel nog niet zo oud is? Het gaat om ketels geproduceerd tussen 2006 en 2009, maar onze ketel is geïnstalleerd in 2012. Daar komt nog eens bij dat wij niet meer willen investeren in een gasinstallatie. Ik vermoed dat er binnenkort een subsidie komt om ons aan te moedigen om van gas af te stappen. Wij komen uit de provincie Groningen, dus ik investeer uit principe ook niet meer in gasinstallaties.

De cv ketels van Nefit zijn in onderzoek

Miljoenen eieren worden vernietigd in verband met fipronil. Het gevaar voor onze gezondheid is minimaal, maar uit voorzorg zijn de eieren vernietigd. De installaties van Nefit leveren een groot gevaar op volgens deskundigen, en er gebeurt niets. Onbegrijpelijk!! De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) doet nu onderzoek naar de TopLine-ketels, maar waarom wordt er niet gelijk actie ondernomen? Autofabrikanten die een auto in de markt zetten met ondeugdelijke onderdelen laten toch ook gelijk de auto’s terugroepen?

De onveiligheid van de ketels moet met spoed onderzocht worden. Het gaat in totaal om 128.000 gezinnen!

Lees ook:Bespaartips bij zeer koud weer
Lees ook:Financiële nono’s
Lees ook:Wij garanderen Duits spaargeld…
Lees ook:Verzekeringen en hypotheken vergelijken
Lees ook:Jort Kelder start 925people

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.