Een nieuwe vorm van het ouderwetse spaarpotje

mijngeld.blog.nlWil je geld opzij zetten voor die lang gekoesterde reis of een nieuwe keuken? Of misschien heb je een ander spaardoel in gedachten? Sparen lukt vaak net iets beter als je je doelen en wensen voor ogen houdt. Waar sparen de meeste mensen tegenwoordig voor?

Voor veel mensen is Doelsparen net dat extra zetje in de rug om een grote, belangrijke uitgave voor ogen te houden en daarvoor te blijven sparen. Net als een ouderwetse spaarpot. Alleen hoef je er niet een hamer bij te pakken om te zien hoe ver je bent met je gespaarde geld. Het spaargeld staat veilig op de bank en je kunt met de technologie van tegenwoordig direct zien hoe dicht je je spaardoel bent genaderd.

Wat is doelsparen?
Het woord zegt het al: sparen voor een doel. Voor elk doel is het mogelijk om een aparte doelspaarrekening te openen. Deze spaarrekening is bedoeld voor spaargeld dat je langere tijd kunt missen. Het bedrag staat namelijk voor een langere tijd vast. Wil je toch onverwachts geld opnemen? Dan dien je hier opnamekosten voor te betalen.

Verschillende spaardoelen
Het is geen wonder dat steeds meer mensen verschillende spaardoelen hebben. Het kost niets extra en het is een mooie en leuke extra motivatie om aan het gewenste bedrag te komen. MoneYou heeft de spaardoelen onderzocht onder hun klanten. Ongeveer één op de drie MoneYou-klanten heeft voor verschillende spaardoelen een aparte rekening. En dat vinden ze extra makkelijk en overzichtelijk.

Spaardoelen top-5
Onze klanten sparen voor de meest uiteenlopende doelen. Waarvoor sparen zij het meest? Dit is de top 5:

1. Onverwachte kosten
2. Spaarpotje voor kind of kleinkind
3. Vakantie
4. Woning
5. Auto of motor

Andere populaire spaardoelen zijn studies, zorgverzekeringen en hobby’s.

Waar spaar jij voor?

Lees ook:Vijf manieren om geld te (be)sparen
Lees ook:Sparen levert te weinig op! Wat zijn de alternatieven?
Lees ook:Spaar jij al voor de toekomst van je kind?
Lees ook:Spaargeld wegzetten in een deposito
Lees ook:Spaarmarkt steeds ondoorzichtiger

Eén reactie op “Een nieuwe vorm van het ouderwetse spaarpotje

  1. Anoniem

    Handig zo’n potje! Ik gebruik verschillende spaarrekeningen om mijn potjes bij te houden, ideaal! Peter

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.