Spaargeld wegzetten in een deposito

Relatief hoge rendementen zijn er te behalen bij het investeren van geld in deposito’s. Indien u kiest voor een deposito van één jaar vast, kunt u bij bepaalde banken profiteren van een extra spaarrente van 0,5 procent.

Voordelen van een deposito
Van het geld dat u op een deposito hebt staan, weet u hoeveel spaarrente u gaat ontvangen gedurende de looptijd. De rente is hoger in vergelijking met de spaarrentes die banken bieden op reguliere spaarrekeningen. Bij een daling van de marktrente blijft u recht houden op de afgesproken hogere spaarrente.

Nadelen van een deposito
Het grootste nadeel van een deposito is dat u niet bij het geld kunt komen zolang de periode van het deposito nog niet verlopen is. Tussentijdse opname is in sommige gevallen mogelijk. De voorwaarden en de sancties verschillen per bank. Een ander nadeel is dat u niet kunt profiteren van een verhoging van de marktrente.

Looptijden van deposito´s
Voordat u een deposito afsluit, moet u zich wel goed beseffen dat u tussentijds niet zomaar weer geld kunt opnemen. Een deposito met een looptijd van tien jaar of langer kunt u gebruiken voor een bepaald doel. In het verleden werden er vaak spaarpolissen gesloten die vijftien jaar of langer liepen. U kunt tegenwoordig voor dit doel beter sparen op een spaarrekening met een vaste looptijd.

Lees ook:Invloed op de hoogte van de spaarrente bij LeasePlan Bank
Lees ook:Ook deposito’s zijn niet meer lonend
Lees ook:Spaardeposito’s in tijden met lage spaarrentes
Lees ook:De spaarrentes blijven maar zakken
Lees ook:Spaaroorlog woedt door: 5,85% bij 5 jaar vast

Eén reactie op “Spaargeld wegzetten in een deposito

  1. pc

    Denk ook aan de deposito’s voor een halfjaar, zitten nu ook op 3,2 tot 3,3%. Door een beetje te spreiden over div deposito’s van verschillende duur en ingangsdata, genereer je een hoge rente, behoud je de flexabiliteit van je vermogen en kan je tzt nog meegenieten van een evt rentestijging, dus vooralsnog is mijn advies niet alles te lang vastzetten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.