Ook deposito’s zijn niet meer lonend

Voor een artikel voor eyeOpen heb ik mij laatst verdiept in de spaarrentes op deposito’s. De spaarrente op een reguliere spaarrekening is sterk verlaagd, en dat geldt ook voor deposito’s.

Op dit moment kunt u maximaal een spaarrente van 2,9 procent krijgen op een spaarrekening zonder beperkingen, en het blijft nog steeds dalen.

U zou kunnen kiezen voor een deposito, maar de spaarrentes op deze spaarvormen zijn ook laag. Op een deposito van drie maanden, krijgt u maximaal 2,75 procent. Het is dus niet lonend om een kortlopende deposito af te sluiten. Op een deposito van één jaar kunt u nog maximaal een spaarrente krijgen van 3,25 procent.

Wat is een deposito?
Een deposito is een spaarvorm waarin u uw spaargeld kunt vastzetten voor een bepaalde vaste periode. Met de bank maakt u afspraken over de duur van de periode dat uw geld vast staat en over de hoogte van de rentevergoeding. De hoogte van de vergoeding zal sterk afhankelijk zijn van de rentestanden op het moment dat u het deposito afsluit. U kunt het geld tussentijds niet opnemen, en u weet hoeveel spaarrente u gaat ontvangen gedurende de looptijd van het deposito.

Lees ook:Spaargeld wegzetten in een deposito
Lees ook:Spaarrente omlaag?
Lees ook:Sparen levert te weinig op! Wat zijn de alternatieven?
Lees ook:Klimrente rekening
Lees ook:Spaargeld voor langere tijd vastgezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.