Categorie: "Onderzoeken"

Consument betaalt relatief weinig met creditcard

afbeelding creditcard.nlDe creditcard wordt in Nederland nog niet gezien als een gangbare betaalmethode. Dat blijkt uit een panelonderzoek van Creditcard.nl. Sterker nog, van alle creditcardgebruikers in Nederland, ongeveer 55 procent van de bevolking, gebruikt slechts 38 procent zijn/haar kaart ook in Nederland. Deze groep gebruikt de creditcard vooral voor online aankopen en voor reserveringen in hotels. De meeste Nederlanders gebruiken hun creditcard echter vooral – en vaak zelfs uitsluitend – in het buitenland.

De helft van de Nederlanders heeft financiële voornemens

seven thousand five hundred euro rolledUit onderzoek van onderzoeksbureau NovioData blijkt dat de helft van de Nederlanders goede financiële voornemens heeft in het begin van het jaar. Het onderzoek is uitgevoerd onder 765 mensen in opdracht van financieringsmaatschappij Findio. De financieringsmaatschappij wil namelijk inzicht krijgen in hoe Nederlanders denken of sparen, kopen en bezuinigen. Veel Nederlanders liggen wakker over hun financiën.

Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online

Eine Reihe von Euro-Geldscheinen auf weißem HintergrundVolgens het CBS hebben 10,4 miljoen Nederlanders in 2014 online iets gekocht. Vooral in de laatste drie maanden van vorig jaar zijn er veel aankopen op het internet verricht. Het populairst waren kleding, tickets en reizen.

Voor sommige Nederlanders gaat het om incidentele online aankopen, maar bijna 8 miljoen Nederlanders tussen 12 en 75 jaar kopen regelmatig op het web.

Groningers zijn geïnteresseerd in groene stroom Hagenaars minder

independerVan alle inwoners van de grote steden van Nederland, zijn mensen uit Den Haag het minst geïnteresseerd in groene stroom. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van 70.000 waarnemingen. Amsterdammers zijn geïnteresseerder. Gerekend over de provincies staan vooral de Groningers open voor groene stroom en mensen uit Flevoland juist nauwelijks.

Asbest – Wie betaalt de reiniging na een brand?

brandIk heb voor Verzekeringen.com een artikel geschreven over hoge kosten die bij huiseigenaren in rekening gebracht kunnen worden bij een brand waar ook asbest bij vrij komt. Bevat jouw huis nog delen van asbest? Controleer dan eens de polisvoorwaarden van de woonhuisverzekering. Bij een asbestbrand kun je een hoge rekening van de gemeente krijgen inzake de reinigingskosten.

Premie voor de autoverzekering zeer hoog voor jonge mannen

independerUit onderzoek van Independer blijkt dat jonge mannen de hoogste premies voor de autopolis in rekening gebracht krijgen. Dit blijkt uit analyse van de in 2014 afgesloten autopolissen via de vergelijkingssite. Uit een eerder onderzoek is al gebleken dat jongeren van 18 en 19 jaar gemiddeld 2,5 keer zoveel premie betalen in vergelijking met automobilisten in de leeftijdsgroep 30 t/m 34 jaar.

Diabetespatiënten betalen gemiddeld 230 procent meer voor een overlijdensrisicoverzekering

independerIndepender heeft samen met Diabetesvereniging Nederland onderzocht hoe verzekeraars omgaan met diabetespatiënten die een overlijdensrisicoverzekering aanvragen. Verzekeraars brengen vaak hoge toeslagen in rekening aan diabetespatiënten. Volgens Independer zijn het onevenredig hoge toeslagen.

Een overlijdensrisicoverzekering komt tot uitkering na het overlijden van de verzekerde. Bij het afsluiten van deze verzekeringen worden er vragen gesteld over de gezondheid. Indien er sprake is van een verhoogd risico om eerder te overlijden door bijvoorbeeld een ziekte of een aandoening, kan de verzekering vaak niet of niet onder dezelfde condities worden afgesloten. Diabetespatiënten blijken moeite te hebben om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.