Categorie: "Polls"

Hoe gaan wij het spaarloon besteden?

spaarrenteOp 10 juli 2010 hebben wij op Mijngeld.blog.nl een poll geplaatst om uit te zoeken hoe wij Nederlanders het spaarloon gaan besteden dat half september vrij komt.

Het vrijgeven van het spaarloon per 15 september moet de economie een impuls geven. Economen hebben in de media al aangegeven dat zij twijfelen of het vrijgeven van het spaarloon het gewenste effect gaat geven. Dit blijkt ook uit onze poll. Veruit het grootste deel van de respondenten gaat het geld opnemen en op een spaarrekening zetten. Dit was niet het beoogde resultaat.

Geldgebeurtenis van het jaar

Het jaar is bijna om dus de tijd van jaaroverzichten en verkiezingen is aangebroken. Zo ben ik erg benieuwd wat voor jou dé financiële gebeurtenis van 2008 was. Best lastig kiezen misschien, het was een erg heftig jaar wat dat betreft. Staat jouw keuze niet in de poll? Laat het even weten bij de reacties, wie weet zet ik ‘m er als keuzemogelijkheid bij!

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Ga jij wisselen van zorgverzekeraar?

Ik ben benieuwd wat jij gaat doen met je zorgverzekeringMeteen een nieuwe poll. Het seizoen van de zorgverzekeringen is weer begonnen: de afgelopen tijd kwamen de maatschappijen ombeurten met hun premies en nu krijgen we het reclamegeweld om ons te overtuigen dat we toch echt beter naar zorgverzekeraar X kunnen overstappen. Ik ben heel benieuwd of jij overweegt te wisselen van zorgverzekeraar!

Wie is het Gouden Spaarvarken?

NIBC Direct wint het Gouden SpaarvarkenIk heb de poll over de spaarbank die je kiest maar eens afgesloten, nu het aantal stemmen boven de 1.000 is gekomen. Daarmee zou ik volgens mij een officieel onderzoek kunnen gaan publiceren: er zijn genoeg onderzoeksberichten in de media met kleinere aantallen. Maar goed, de uitslag zal degenen die de poll volgden niet verbazen.

Poll: welke spaarbank kies jij?

De Icesave-commotie is nu wel een beetje weggewaaid, tenminste bij de particulieren met minder dan € 100.000 in IJsland. Ik heb trouwens nog geen formulieren ontvangen van DNB… Maar goed, dan kwam de overweging waar we ons spaargeld dan willen stallen. NIBC Direct en Credit Europe bieden op dit moment de hoogste rente op een internetspaarrekening. AK Bank en DHB Bank komen er vlak achteraan, met vervolgens MoneYou, Garantibank en AT Bank. Deze banken hebben een rente van 5% of hoger, daarna volgen de lagere percentages. Welke bank kies jij?

Rentebericht: hypotheekrente is vraagteken

De poll heb ik afgesloten na bijna 200 stemmen. De uitslag: iets meer dan 30% geeft aan echt geen flauw idee te hebben. De andere mogelijke uitslagen waren natuurlijk stijgen of dalen, maar dan met verschillende verklaringen. Het totaalpercentage voor stijgen kwam uit op 23,3% en voor dalen op 46%. Dat maakt dat in feite de verwachting toch uitkomt op dalend.

Poll: wat denk jij dat de hypotheekrente gaat doen?

Het houdt veel mensen en (dus) de pers erg bezig: de vraag wat de hypotheekrente gaat doen. Er zijn allerlei ontwikkelingen die verschillende uitwerkingen kunnen hebben op het renteniveau. Ik ben heel benieuwd: wat denk jij dat er gaat gebeuren?

Breng je stem uit in de poll!

Serieus besparen is hét financiële voornemen voor 2008

De allerbeste wensen voor 2008!Een beetje laat maar zo gaat dat op Nieuwjaarsdag…. ik wens jullie allemaal een héél voorspoedig 2008! Op alle fronten, vooral de belangrijkste: je gezondheid. Want ook al schrijf ik continu over geldzaken, nog veel belangrijker dan financieel fit zijn is dat je lichamelijk en geestelijk gezond bent.
De poll over jullie financiële voornemens voor het nieuwe jaar is gesloten. En wat we al van ver konden zien aankomen: the winner is….

Wie is jouw beursgoeroe? Dolfijnen?

Stemmen kan volgens mij nog een paar dagen in de verkiezing van Beursgoeroe van het jaar. Als je interesse hebt in beleggen en de berichtgeving daar omheen volgt is het leuk om de genomineerden te bekijken en je keuze te maken. Wie zal er winnen?

Misschien wel de dolfijnen van Nova, die begin dit jaar vijf aandelen hebben gekozen. Die staan om 32% winst, het mandje van de topanalisten op 7% verlies….

Nieuwe poll: financiële voornemens

Kies voor jouw financiële voornemenGoede voornemens gaan meestal om afvallen, stoppen met roken, (meer) sporten enzo. Aangezien uit allerlei onderzoeken blijkt dat we veel te weinig aandacht besteden aan onze financiële zaken is het misschien wel goed om ook financiële voornemens te hebben voor het nieuwe jaar. Waar kies jij voor? Laat het weten in de poll.