Poll: welke spaarbank kies jij?

De Icesave-commotie is nu wel een beetje weggewaaid, tenminste bij de particulieren met minder dan € 100.000 in IJsland. Ik heb trouwens nog geen formulieren ontvangen van DNB… Maar goed, dan kwam de overweging waar we ons spaargeld dan willen stallen. NIBC Direct en Credit Europe bieden op dit moment de hoogste rente op een internetspaarrekening. AK Bank en DHB Bank komen er vlak achteraan, met vervolgens MoneYou, Garantibank en AT Bank. Deze banken hebben een rente van 5% of hoger, daarna volgen de lagere percentages. Welke bank kies jij?

Lees ook:Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag
Lees ook:Spaarrente kruipt omhoog
Lees ook:Kies voor de hoogste spaarrente
Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Spaarrente op nul

16 reacties op “Poll: welke spaarbank kies jij?

 1. Hypotheek Informatie

  Zou het niet snel op een “onbekende” bank neerzetten.

  Geef mij maar de betrouwbare NL banken zoals Rabo..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erwin

  Hey, ik mis SNS Bank

    /   Beantwoorden  / 
 3. Orphan

  Eender welke bank. als deze maar onder de deposito regeling van DNB valt.
  Gebruik alleen geen spaarbank,daar waar mijn hypotheek loopt, omdat lopende hypotheekschuld verrekent wordt met de teruggave via de deposito regeling van DNB.

    /   Beantwoorden  / 
 4. jans

  Voor het tiende jaar op rij staat de Rabobank in de ‘World’s Safest Banks’ ranglijst van het financiële tijdschrift Global Finance. De Rabobank is met haar vierde plaats de hoogst genoteerde Private Bank in deze ranglijst van meest betrouwbare banken. De top drie wordt gevormd door overheidsbanken. De lijst wordt aangevoerd door het Franse Groupe Caisse des Dépôts, gevolgd door de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en de Duitse Landwitschaftliche Rentenbank.

  Criteria ranglijst
  De ranglijst komt tot stand door het vergelijken van onder andere de ratings voor langlopend krediet en de activa van de driehonderd grootste banken ter wereld. “Consumenten letten, meer dan ooit, op de kredietwaardigheid van de bank waarmee zij zaken doen. Deze tien banken hebben laten zien dat zij het verstandigst omgaan met de risico’s van internationale financiële dienstverlening”, aldus Global Finance.

    /   Beantwoorden  / 
 5. henk

  Orphan, je stelling is onjuist. Er vindt nl. geen verrekening plaats. Het depositpgarantiestelsel heeft alleen betrekking op spaargelden.

    /   Beantwoorden  / 
 6. willem

  Hoogte van de rente nog steeds bepalend voor jullie keuze ? Hebben we dan nóg niets geleerd van het Icesafe debacle ?
  Rendement en risico houden verband met elkaar. Een investeringsbank als NIBC geeft niet voor niets zo’n hoge rente…
  Kijk eens naar de ratings van betreffende banken,

    /   Beantwoorden  / 
 7. Henk II

  Beste henk zie http://www.dnb.nl:

  Wordt mijn (hypotheek)schuld verrekend met mijn tegoed?
  Een minder bekend detail van de regeling is, dat voordat de aanspraak op de regeling wordt vastgesteld, er verrekend wordt. Dit houdt in dat de schulden per datum toepassing van de noodregeling of faillietverklaring (zoals hypotheek of consumptieve kredieten) van een depositohouder worden verminderd met de bij de bank uitstaande deposito’s (o.a. spaargelden en rekeningcourant te goeden) van deze depositohouder.
  Wat er daarna aan positief depositosaldo overblijft kan worden geclaimd bij het garantiestelsel tot het maximum van de dekking.

    /   Beantwoorden  / 
 8. henk

  Henk II dank voor je reactie. Had ik dus mooi even niet in de gaten.
  Orphan mijn excuses.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jersche

  M.A.W. als ik een hypotheek heb van 90.0000 en een spaartegoed van 170.000 bij dezelfde bankinstelling(of dochter ervan?) dan wordt er verrekend en kan ik voor 80.000 claimen via het garantiestelsel?! En dat is natuurlijk beter dan 170.000 te moeten claimen waar maar 100.000 is gedekt.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Erik

  Wat zijn nog betrouwbare banken? Iedereen riep dat de ING daar toe behoorde, maar inmiddels lijkt de ING minder betrouwbaar dan de gemiddelde Turkse bank die zijn geld niet in de bodemloze VS-put heeft gestopt.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Anneke Ranzato

  Waanzinnig goede vraag Erik. Vroeger konden we nog niets met die creditratings maar die zeggen ook niet veel meer ben ik bang. ING kan in ieder geval aankloppen bij de Nederlandse staat met dat enorme fonds… Net als Fortis: de staat laat ING echt niet omvallen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. kouwenhoven

  Ik spaar automatisch (kan van 50 tot 500 euro in de maand) bij de ASN (Ideaalsparen). Vrij opnemen en een rente van 4,75% (dus aanzienlijk meer dan 3% die op dit blog wordt genoemd). En bovendien wordt er met je geld niks engs/louches als wapenindustrie of bioindustrie gesteund. Automatisch sparen bevordert bovendien de spaardiscipline. Nederlandse bank dus ook nederlandse garantie. (Niks IJsland waar je voor een half procent meer rente naar je geld kan fluiten).

    /   Beantwoorden  / 
 13. Patrick

  Tja, ik zou mijn geld nu bij ABN AMRO onder brengen, dit is een staatsbank geworden en daarmee de meest veilige. ING is ook safe. Een hele boel mensen weten niets van de wettelijkse solvabiliteitsregels voor banken. Banken dienen 8% van het spaargeld als contant aan te houden. ING heeft gekozen voor extra zekerheid en heeft nu 10% in reserve.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Jersche

  “DNB garandeert een bedrag van EUR 100.000 per persoon per instelling (ongeacht het aantal rekeningen). In het geval van een en/of rekening van twee personen geldt dit bedrag per persoon. Echter, ook twee keer een en/of rekening bij dezelfde instelling wordt gezien als één tegoed, waarvoor de totale maximale garantie nog steeds EUR 200.000 is.”
  Dus als je een en-of rekening hebt maximaal 200.000 bij de ABNAMRO(deposito 5%) en 200.000 bij de ING(deposito 5.2%). Toch?!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Anneke Ranzato (redactie)

  Lijkt me wel ja Jersche.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Luuk

  Mijn geld staat bij Credit Europa (deposito 5.7%) en SNS jaarsparen (5.0%) en ATBank internetsparen (4.5%)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.