Serieus besparen is hét financiële voornemen voor 2008

Een beetje laat maar zo gaat dat op Nieuwjaarsdag…. ik wens jullie allemaal een héél voorspoedig 2008! Op alle fronten, vooral de belangrijkste: je gezondheid. Want ook al schrijf ik continu over geldzaken, nog veel belangrijker dan financieel fit zijn is dat je lichamelijk en geestelijk gezond bent.
De poll over jullie financiële voornemens voor het nieuwe jaar is gesloten. En wat we al van ver konden zien aankomen: the winner is….

"Serieus besparen op m'n uitgaven" met 34,3% van de stemmen. Gevolgd door "Extra sparen" (21%) en "Leningen aflossen" (19,4%). Hele verstandige voornemens!

Opvallend vind ik dat de laagste score ging naar het herzien van de hypotheek en het doornemen van het verzekeringspakket. Dat kan twee dingen betekenen: jullie hebben het allemaal goed geregeld, krijgen regelmatig een update dus weten jullie dat het prima is. Of het geeft weer aan dat er gewoon weinig mensen zin hebben om zich concreet te verdiepen in hun financiën. Er is gelukkig nog een derde optie: je kon maar één keuze maken en het herzien van de hypotheek en het doornemen van je verzekeringspakket kán natuurlijk leiden tot serieus besparen op je uitgaven!

Lees ook:Nieuwe poll: financiële voornemens
Lees ook:100 bespaartips
Lees ook:Persoonlijke recessie voorkomen
Lees ook:Bespaartip: vergelijk voor je koopt!
Lees ook:Commissie Van Dijkhuizen – Leg de rekening maar bij de ZZP’ers en de ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.