Hoe gaan wij het spaarloon besteden?

Op 10 juli 2010 hebben wij op Mijngeld.blog.nl een poll geplaatst om uit te zoeken hoe wij Nederlanders het spaarloon gaan besteden dat half september vrij komt.

Het vrijgeven van het spaarloon per 15 september moet de economie een impuls geven. Economen hebben in de media al aangegeven dat zij twijfelen of het vrijgeven van het spaarloon het gewenste effect gaat geven. Dit blijkt ook uit onze poll. Veruit het grootste deel van de respondenten gaat het geld opnemen en op een spaarrekening zetten. Dit was niet het beoogde resultaat.

Het vrijkomende spaarloon heeft betrekking op gespaarde bedragen in de jaren 2006 tot en met 2009. Per jaar bedraagt het maximale spaarloon €613,-. Een werknemer krijgt dus de beschikking over een bedrag die kan oplopen tot €613 x 4 = €2.452.

In onze poll vroegen wij onze bezoekers wat zij met het bedrag gaan doen. Er waren vier mogelijkheden waar zij uit konden kiezen, namelijk:
*Niet opnemen
*Opnemen en uitgeven
*Opnemen om schulden mee af te betalen
*Opnemen en het bedrag op een spaarrekening zetten

Van de 645 stemmers gaat de ruime meerderheid het geld opnemen en op een spaarrekening zetten (38%). Tweede bestedingsdoel is: het bedrag opnemen om het uit te geven (27%). Derde bestedingsdoel is om het bedrag te gebruiken om schulden mee af te betalen. Slechts 13% van de respondenten kiezen ervoor om het bedrag op de rekening te laten staan

Uitslag Poll: Wat gaat u doen met het vrijgevallen spaarloon?
*Wel opnemen en op een spaarrekening zetten (38%) – (245 stemmen)
*Opnemen en uitgeven (27%) – (174 stemmen)
*Opnemen en schulden mee afbetalen (22%) – (142 stemmen)
*Niet opnemen (13%) – (84 stemmen)

Lees ook:Spaarloon vanaf half september vrij opneembaar
Lees ook:Spaarloon bij ING?
Lees ook:Hoogste spaarrente voor uw spaarloon
Lees ook:Spaarloon vrijgeven
Lees ook:Spaardeposito’s steeds populairder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.