Categorie: "Let op!"

Hypotheek ook nog te betalen bij werkloosheid?

geldTegenwoordig is het niet meer mogelijk om zes tot acht keer het jaarinkomen te lenen. Tot 2008 was een naar verhouding te hoge hypotheek geen probleem. De banken hebben in het verleden hypotheken verstrekt waarbij een kleine inkomensterugval al cruciaal kan zijn. Bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid moet de hypotheek ook nog op te brengen zijn.

De hoogte van je uitgaven kun je beïnvloeden door te besparen op bepaalde vaste of variabele lasten. Met de hypotheeklasten is dit niet of nauwelijks mogelijk. Hier moet goed bij nagedacht worden bij het afsluiten van een hypotheek. Bij nieuw af te sluiten wordt hier al rekening mee gehouden, maar hypotheken die vóór 2013 afgesloten zijn, kunnen een probleem vormen.

De vier beste redenen om toch een testament op te stellen

Mijngeld.blog.nlVanuit het erfrecht is de nalatenschap al goed geregeld. Toch is het in veel gevallen aan te raden om een testament op te stellen. In dit artikel zetten wij de vier beste redenen voor jou op een rijtje.

Bij overlijden laten de meeste mensen hun bezittingen na aan de echtgenoot of echtgenote en de kinderen. Maar wat als je geen partner of kinderen hebt? Zelfs als jouw bezittingen bij overlijden al goed terecht komen kan een testament nog van toegevoegde waarde zijn. Door een testament op te stellen kun je nog invloed uitoefenen op wat er met je bezittingen gaat gebeuren na jouw overlijden. Een notaris kan aan de hand van jouw persoonlijke situatie het testament perfect op jouw situatie afstemmen.

Spaardeposito’s in tijden met lage spaarrentes

mijngeld.blog.nlOp dit moment zijn er nog maar een paar banken die een spaarrente bieden van 1% of hoger op vrij opneembare spaarrekeningen. Een alternatief zijn deposito’s, maar daar wordt je niet veel beter van. Je kunt een hogere rente krijgen, maar je geld staat dan jaren vast.

Een spaarrente van 1% op een vrij opneembare spaarrekening, of een rente van 2,15% op een deposito van 10 jaar vast? De verschillen zijn zo klein, dat het niet verstandig is om je geld voor een degelijke lange periode vast te leggen. Een groot nadeel van een langlopende deposito is dat je ook niet mee kunt profiteren van rentestijgingen.

Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?

teslaAutofabrikant Tesla heeft toestemming om de zelfrijdende auto over de hele wereld uit te rollen. Dit lijkt een omslagpunt naar het nieuwe autorijden. Alle automerken zijn de zelfrijdende auto nu aan het ontwikkelen. Is het nog wel aan te raden om nu nog een nieuwe auto te kopen met de oude technieken en toepassingen?

Ik sta niet op het punt om een nieuwe auto te kopen, maar waarschijnlijk is het ook niet meer slim om voor tien jaren of langer een dergelijke investering te doen. Wat is de nieuwe auto over 5 jaar nog waard? Mogelijk word je over 10 jaar fiscaal gestraft voor het bezitten van een “onveilige” niet zelfrijdende auto. Of om het rijden op benzine en diesel te ontmoedigen gaan ze de accijnzen in deze brandstoffen nog verder verhogen.

Verzekeraars hanteren trucjes met de autoverzekering

skodaHoe kun je als verzekeraar zoveel mogelijk autoverzekeringen afsluiten? Simpel, door een lage premie in rekening te brengen. Toch willen de verzekeraars wel zoveel mogelijk rendement maken op deze verzekeringen. Een andere manier om het rendement zo hoog mogelijk te houden is door de polisvoorwaarden te versoberen.

Een effectieve manier om meer te verdienen is door verzekerden met een schade zwaar af te straffen. Verzekeringen.com heeft uitgezocht hoe verzekeraars omgaan met de kortingen na een schuldschade.

Reisverzekering – Je kunt ook te ruim verzekerd zijn!

independerVolgens Independer kost het oververzekerd zijn vakantiegangers tot €200 per jaar. Dit komt door de soms te ruime dekking in de reisverzekering en door dubbele verzekeringen.

Independer heeft ruim 20.000 vergelijkingen tegen het licht gehouden. Er kan tot €200 bespaard worden door de dekking beter aan te laten sluiten op de risico’s en je overige verzekeringen. De diverse opties binnen de reisverzekering maakt het moeilijk om te vergelijken tussen de verzekeraars.

Vakantie annuleren! Wie betaalt de kosten?

vakantieDe zomervakantie staan weer voor de deur. Als je een reis geboekt hebt naar Tunesië, zul je graag willen annuleren. Door de terroristische aanslag van gisteren ga je niet meer met een prettig gevoel naar Tunesië. Het kan ook in andere vakantielanden en in Nederland gebeuren, maar Tunesië is nu besmet door twee aanslagen in een half jaar tijd. Kun je de geplande reis zomaar annuleren en de reissom terugkrijgen?

Asbest – Wie betaalt de reiniging na een brand?

brandIk heb voor Verzekeringen.com een artikel geschreven over hoge kosten die bij huiseigenaren in rekening gebracht kunnen worden bij een brand waar ook asbest bij vrij komt. Bevat jouw huis nog delen van asbest? Controleer dan eens de polisvoorwaarden van de woonhuisverzekering. Bij een asbestbrand kun je een hoge rekening van de gemeente krijgen inzake de reinigingskosten.

ING en ABN gaan weer op de oude voet verder

Sparschwein 32Werknemers in topfuncties bij deze banken krijgen gewoon weer ouderwetse bonussen uitgekeerd. Alsof wij met belastinggeld deze bedrijven niet gered hebben. Extra frustrerend is dat ze een recordopslag in de hypotheekrentes verwerken. Wij betalen dus gewoon weer de bonussen van de topmensen bij ING en ABN.