Schade door stroomstorting – wie betaalt?

Verzekeringen.com heeft uitgezocht hoe enkele grote verzekeraars omgaan met schade door stroomstoringen. Er blijken nogal wat verschillen te zitten tussen de diverse inboedelverzekeringen. Het gaat hierbij over het algemeen om schade aan de inhoud van een koelkast of vriezer.

Er zijn verzekeraars die maximaal €250 vergoeden. Andere verzekeraars hanteren geen maximum. De ene verzekeraar vergoedt schade pas bij een minimale duur van de stroomstoring van 4 of 6 uur. De andere verzekeraar noemt geen minimale duur in de polisvoorwaarden. Kortom, verzekeraars hanteren sterk van elkaar afwijkende voorwaarden.

Schade door stroomstoring claimen op de inboedelverzekering
In Nederland mogen wij trots zijn op onze elektriciteitsvoorziening. Wij hebben één van de betrouwbaarste netwerken in de hele wereld. Toch gaat het wel eens mis. Meestal zijn het korte onderbrekingen. Deze storingen leveren geen schade op. Storingen die meerdere uren duren kunnen wel schade opleveren. De inboedelverzekering biedt hier dekking tegen, maar de dekking is in de meeste gevallen wel beperkt tot de koelkast en de vrieskist.

Recht op een vaste compensatie
Bij een stroomuitval van minimaal 4 uur, bestaat er recht op een compensatiebedrag van de netwerkbeheerder. Zijn de etenswaren in je koelkast en vriezer door de storing ontdooid en niet meer te gebruiken? Voor deze schade kun je een claim indienen bij de netwerkbeheerder. Maar, je kunt er beter voor kiezen om deze schade te verhalen op de inboedelverzekering.

Hoe gaan de verzekeraars hiermee om? Graag verwijs ik jou hiervoor naar het onderzoek van Verzekeringen.com.

Lees ook:Inboedelverzekeringen beperkt door claimgedrag
Lees ook:Diefstal van smartphone of tablet uit de auto
Lees ook:Verzekeraars beloven minder kleine lettertjes
Lees ook:Toegevoegde waarde van de inboedelverzekering
Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.