Spaardeposito’s in tijden met lage spaarrentes

Op dit moment zijn er nog maar een paar banken die een spaarrente bieden van 1% of hoger op vrij opneembare spaarrekeningen. Een alternatief zijn deposito’s, maar daar wordt je niet veel beter van. Je kunt een hogere rente krijgen, maar je geld staat dan jaren vast.

Een spaarrente van 1% op een vrij opneembare spaarrekening, of een rente van 2,15% op een deposito van 10 jaar vast? De verschillen zijn zo klein, dat het niet verstandig is om je geld voor een degelijke lange periode vast te leggen. Een groot nadeel van een langlopende deposito is dat je ook niet mee kunt profiteren van rentestijgingen.

Kiezen voor een kortlopende spaardeposito
Wat nu als je het spaargeld voor een periode van 1 jaar vast gaat zetten? Bij enkele banken krijg je 1,35% rendement. Dit is een gering verschil, maar het heeft ook weer voordelen. Als de rentes verder gaan zakken, blijf jij tot volgend jaar recht houden op 1,35%.

Wat is wijsheid?
Het is een kwestie van afwachten. Er zijn genoeg alternatieven. Of er kleven grote risico’s aan, of je moet je geld besteden. Bij besteden kun je denken aan het aflossen van je hypotheek, maar ook aan het aanschaffen van zonnepanelen. Uiteindelijk gaat de rente weer stijgen, maar dat kan nog maanden of jaren duren. Ga het geld niet besteden omdat de rente nu laag is. Er komen weer betere tijden aan.

Lees ook:Spaargeld voor langere tijd vastgezet
Lees ook:Spaargeld wegzetten in een deposito
Lees ook:Spaardeposito’s steeds populairder
Lees ook:Ook deposito’s zijn niet meer lonend
Lees ook:Spaarrente gaat omhoog, richting drie procent

2 reacties op “Spaardeposito’s in tijden met lage spaarrentes

  1. An

    Leuk artikel. Ik zit hier zelf ook mee. Wat ga ik doen met mijn gespaarde geld. Op een spaarrekening zetten schiet niet op. Hypotheek heb ik nog niet en voor mij is het niet interessant om in zonnepanelen te investeren. Wie heeft nog wat andere alternatieven?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Ik ben aan het denken om het te investeren in whisky.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.