Zorgverzekering 300 euro duurder

Mijngeld.blog.nlHet CPB kwam gisteren met slecht nieuws. De zorgverzekering wordt de komende jaren naar verwachting gemiddeld €311 duurder. In 2021 betalen we gemiddeld €1.601 voor de basisverzekering. De sterke stijging wordt mede veroorzaakt doordat het eigen risico gelijk blijkt op €385. De zorg wordt wel veel duurder, dus stijgen de maandlasten sterk.

De komende weken maken de verzekeraars weer de premies bekend voor de zorgverzekering 2018. Er werd met Prinsjesdag nog een gemiddelde stijging voorspeld van €6 per jaar. Ondertussen hebben twee verzekeraars de premies voor 2018 bekend gemaakt, namelijk DSW en Stad Holland. Beide voeren een verlaging door van resp. €6 en €18 op jaarbasis. Uiterlijk 12 november moeten de verzekeraars de premies voor 2018 bekend maken.

De premie stijgt met 70 euro

Voor 2018 verwacht het CPB een stijging van maar liefst €70 per jaar. Dit lijkt onrealistisch uitgaande van de twee verzekeraars die hun zegje over 2018 al gedaan hebben. Maar een premiedaling wordt niet verwacht bij de resterende verzekeraars. In vooraankondigingen hebben verzekeraars al aangegeven dat de premies omhoog moeten.

De komende twee weken blijkt waar de premie op uit komt.

Lees ook:Premie zorgverzekering per 2015 omhoog
Lees ook:Premie zorgverzekering per 2010
Lees ook:Zorgverzekeringen weer duurder
Lees ook:Premie zorgverzekering 2013 fors hoger
Lees ook:Premie autoverzekering stijgt hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.