Premie zorgverzekering per 2015 omhoog

Weken geleden kwam de verzekeraar DSW als eerste met de premie voor 2015. Deze verzekeraar heeft aangegeven de zorgpremie op hetzelfde niveau te houden. Dit leek een positieve trend, maar deze week zijn er twee verzekeraars met een verhoogde zorgpremie voor 2015 gekomen. Het wachten is nu nog op de premie van de grote zorgverzekeraars.

De zorgverzekeraars IZA en UMC zijn onderdelen van VGZ. Deze twee verzekeraars hebben wel reden gezien om de premie voor volgend jaar te verhogen. De IZA GezondSamenPolis wordt per 2015 bijna 9% duurder. Deze premieverhoging geldt zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende zorgverzekering. UMC ziet de noodzaak om een nog veel grotere stijging van de premie door te voeren. De basisverzekering stijgt van €85,25 per maand naar maar liefst €98,90 per maand in 2015. Hier is sprake van een verhoging van 16%. Vorig jaar verlaagden deze twee verzekeraars de premie nog sterk, maar nu moeten ze de premie toch flink corrigeren.

De komende weken zullen ook de overige zorgverzekeraars de premies bekend maken. In voorgaande jaren waren verzekeraars sneller met het bekend maken van de premies voor het nieuwe verzekeringsjaar. Dit jaar lijken ze op elkaar te wachten. Nu maar hopen dat de meeste verzekeraars kans zien om de premie in ieder geval op hetzelfde niveau te houden.

Lees ook:Dalende trend premies zorgverzekering 2014
Lees ook:Zorgverzekering 300 euro duurder
Lees ook:DSW houdt zorgpremie op hetzelfde niveau
Lees ook:HEMA – De goedkoopste zorgverzekering?
Lees ook:Premie zorgverzekering 2013 fors hoger

Eén reactie op “Premie zorgverzekering per 2015 omhoog

  1. ringma

    Heb vandaag bericht gehad van mijn zorgverzekeraar (OHRA). Mijn basisverzekering en aanvullende verzekering gaan samen € 4,42 omhoog. Valt dus mee. Maar het belangrijkste is dat ik vrij ben in mijn keuze van behandelende artsen, ziekenhuizen etc. Ben erg opgelucht omdat ik kanker heb en gewoon bij mijn eigen specialist kan blijven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.