Premie zorgverzekering 2013 fors hoger

Volgens Overgeld.nl verwacht 86 procent van de Nederlanders dat de zorgpremie flink gaat stijgen per 2013. Ondanks dat het eigen risico omhoog gaat verwacht men nog steeds een premiestijging van 9 procent.

De verzekeraars zijn zich alweer aan het voorbereiden op de marketingacties om de zorgverzekering weer onder de aandacht te brengen. De komende maanden zullen de verzekeraars de premies bekend maken en zullen wij door onze verzekeraar weer op de hoogte worden gesteld hoeveel de premie gaat stijgen per 2013. De eerste premie wordt op 25 september verwacht. Traditiegetrouw zal DSW de eerste verzekeraar zijn die de premie bekend gaat maken.

Toch zal er slechts een klein percentage gaat overstappen naar een andere verzekeraar. Veel verzekerden zitten nog steeds bij de regionale verzekeraar waar ze tot 2006 ook al onder vielen vanuit de vroegere ziekenfondsverzekering.

Ik zou iedereen willen aanraden om in ieder geval te gaan vergelijken. De goedkoopste verzekeraar hoeft niet de slechtste service te bieden en de duurste verzekeraar niet de beste. Alle verzekeraars bieden dezelfde basisverzekering aan. Overstappen kan u veel geld besparen.

Lees ook:Premie zorgverzekering per 2010
Lees ook:Wordt vrije zorgkeuze ontmoedigd door een hogere premie?
Lees ook:1,4 miljoen verzekerden kiezen voor een andere zorgverzekeraar
Lees ook:Wat gaat mijn zorgverzekering kosten in 2011?
Lees ook:Hoogste spaarrente 2,75 procent, wie biedt meer?

3 reacties op “Premie zorgverzekering 2013 fors hoger

 1. Arnold

  Volgens onderzoek zal rond de 8% dit jaar van zorgverzekering gaan overstappen. Dit is evenveel als vorig jaar, dus rond de 1 miljoen mensen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Overstappen zorgverzekering

  Ik verwacht zelf ook dat dit jaar veel mensen zullen gaan overstappen van zorgverzekering nu alles weer duurder wordt. ook ik ga nadenken of ik ga overstappen nu ik te horen heb gekregen dat de collectieve verzekering bij mijn bedrijf wordt stopgezet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Zorgverzekering 2013

  Vooral de midden inkomens gaan er flink op achteruit met de verhoging van het eigen risico in 2013

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.