Categorie: "Advertorial"

Spaar- of beleggingsrekening voor kind of kleinkind

Wie zijn (klein)kind een vliegende start wil geven in de volgende levensfase, doet er goed aan om zo vroeg mogelijk te beginnen om regelmatig wat geld opzij te zetten op een spaar- of beleggingsrekening.

De komst van een kind is een goed moment om uw financiële situatie tegen het licht te houden. De uitgaven zullen in de aanloop naar de geboorte en in de periode daarna toenemen; bijvoorbeeld door de aanschaf van een babykamer, een kinderwagen, luiers en kleding. Het is verstandig om ook vast geld opzij te gaan zetten voor de langere termijn. Dan kunt u uw (klein)kind een vliegende start als het in de volgende levensfase een rijbewijs wil halen en gaat studeren.

Rijbewijs
Zodra uw kind 18 jaar wordt, stopt de kinderbijslag. Al in de aanloop naar die leeftijd nemen de kosten behoorlijk toe voor wie zijn (klein)kind financieel wil steunen. Een rijles kost gemiddeld EUR 50 per uur en de gemiddelde leerling heeft circa 25 lessen nodig voordat er voor de eerste keer afgereden kan worden. De kosten voor dat praktijkexamen bedragen EUR 250. Aangezien lang niet iedereen bij de eerste poging slaagt, is het verstandig om rekening te houden met een totale kostenpost van ten minste EUR 2.000. De kans is namelijk groot dat het daadwerkelijke bedrag door onder meer inflatie hoger uit zal pakken.

studiekosten

Studie
De kosten van een studie liggen nog veel hoger. Behalve met het collegegeld voor hoger onderwijs (EUR 2.006 in 2017/2018) moet u ook rekening houden met kosten voor de aanschaf van studiemateriaal, uitgaven voor een zorgverzekering en kosten voor onder meer huisvesting, kleding en boodschappen. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) berekende enkele jaren geleden dat de totale kosten voor vier jaar studie kunnen oplopen tot EUR 24.000 en de FFP (Federatie Financieel Planners) houdt zelfs rekening met EUR 30.000.

Hoe hoog de studiekosten uitpakken, wordt tevens voor een groot deel bepaald door de keuze van uw (klein)kind om thuis te blijven wonen of op kamers te gaan. En net als bij het rijbewijs is het verstandig om ervan uit te gaan dat de werkelijke kosten in de toekomst als gevolg van inflatie en een terugtredende overheid hoger liggen dan de huidige schattingen.

Vermogen opbouwen
Er zijn weinig Nederlanders die dit soort bedragen zomaar vrij kunnen maken. Als u wilt voorkomen dat uw (klein)kind met een grote studieschuld op zoek gaat naar een eerste baan, is het verstandig om elke maand wat geld opzij te zetten. Al deze kleine beetjes kunnen op termijn uitgroeien tot een heel bedrag.

Sparen of beleggen
Een belangrijke keuze is dan of u het geld op een spaarrekening zet of belegt. Het voordeel van een spaarrekening is dat uw vermogen niet in waarde zal dalen, maar de spaarrente ligt momenteel heel laag. Bij beleggen loopt u het risico om (een deel van) uw vermogen te verliezen, maar u krijgt mogelijk uitzicht op een rendement dat hoger ligt dan de rente op een spaarrekening. De rendementen van sparen en beleggen door de jaren heen kunt u vergelijken in een speciale tool van Robeco. Uiteraard bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

Op de website van Robeco vindt u een overzicht van veel voorkomende financiële doelen voor de toekomst van uw kinderen en de mogelijkheden om deze te bereiken. De manieren om financiële doelen te bereiken leest u op de website van Robeco.

Belangrijke informatie
Robeco Institutional Asset Management B.V. heeft een vergunning als beheerder van ICBE’s en ABI’s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

 

Meer dataruimte met Microsoft Azure

Tegenwoordig is alles digitaal. Het berichtje dat je naar je moeder stuurt, de foto’s die je op Instagram of Facebook uploadt en de bestanden die op je computer staan. Langzaam verandert de samenleving in een digitale wereld. Ook bedrijven moeten met deze ontwikkelingen mee. Vaak is het voor bedrijven lastig om voldoende datacapaciteit te vinden voor hun website of app. Maar dit is niet het geval bij Microsoft Azure. Daar kun je zelf bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt.

Lage premie doorslaggevend voor overstap

Om de komende weken de laatste ‘zwevende kiezers’ voor zich te winnen, zullen de zorgverzekeraars in Nederland extra hun best moeten doen. Volgens Cendris, onderdeel van PostNL, maakt 25 procent van de Nederlanders op dit moment de overweging om over te stappen van zorgverzekering in 2014.

De steeds lager wordende prijzen van verschillende verzekeringen, spelen een grote rol bij het maken van een gerichte keuze. Veel Nederlanders laten zich informeren over de mogelijkheden die hen bij andere zorgverzekeraars worden aangeboden. “Het is belangrijk dat daarbij niet alleen gelet wordt op de verschillen tussen de premies”, aldus Sophie van der Zee van Zorgverzekering.net. Naast de premie, is het dus van belang hoe de service van de zorgverzekeraar is en welke vergoedingen geboden worden. Voor zorgverzekeraars is het verstandig om zich de komende weken daarop te focussen.

Een goede kans om bij te verdienen

Iedereen is altijd op zoek naar een goede manier om wat extra geld te verdienen. Of het nou gaat om het verlagen van de vaste lasten, het vinden van een betere spaarrente of een nieuwe ontdekking die geld op kan leveren, je kunt het altijd een kans geven. Het spel dat we in dit artikel bespreken kan je die extra mogelijkheden opleveren waar je al tijden naar op zoek was.

ADV: Help, mijn computer doet het niet

Alles staat erin: je afspraken, to do-lijstjes, documenten, foto’s, films, boeken. En nu doet hij het niet meer. Of is zo langzaam geworden dat er echt niet meer mee te werken valt. De computer, een geweldige uitvinding, maar nu zit je met de handen in het haar.

Een veel voorkomend probleem is een trage computer. De snelheid van de computer hangt af van het werkgeheugen en de snelheid van de processor. Maar traagheid wordt ook veroorzaakt doordat we de computer in de loop van de tijd steeds voller stoppen en nooit opschonen. Eigenlijk kun je niet voorkomen dat de computer met de tijd wat trager wordt. Een nieuwe computer is altijd sneller dan een computer die een jaar gebruikt is. Let in ieder geval op wat je installeert en vermijd onnodige ‘troep’. En van tijd tot tijd de computer opschonen is geen overbodige luxe.

Besparen? Ga dit najaar uw zorgverzekering vergelijken

De grootste zorgverzekeraars, Achmea, VGZ en CZ, gaven eerder dit jaar aan bereid te zijn om volgend jaar de premie te verlagen. Wie slim is gaat dus van het najaar de
zorgverzekering vergelijken om volgend jaar geld te besparen.

Het is mogelijk om flink op uw zorgverzekering te besparen. Veel Nederlanders maken bijvoorbeeld geen gebruik van de collectiviteitskorting die hun werkgever biedt, terwijl ze daar wel recht op hebben. Het is zonde om niet van deze korting te profiteren.

ADV: December hoeft helemaal niet duur te zijn

December is weer begonnen. Heb je het niet al te breed, dan vind je dit misschien niet echt een feestmaand. Al die gezelligheid kost een hoop geld. De cadeaus zijn duurder na de btw-verhoging, en er is een economische crisis waardoor velen juist minder te besteden hebben. Maar feestvieren kan ook een stuk goedkoper met de volgende bespaartips.

ADV: De spaarcenten van Nederland

Wat kiest Nederland? 1,35 miljoen Ferrari California’s of klinkt 6,9 miljoen kilo goud u beter in de oren? Het kan allemaal met het totale spaargeld wat op de Nederlandse banken staat. Benieuwd wat u nog meer met het spaargeld kan doen? Spaardepositovergelijken.nl heeft het antwoord voor u verwerkt in een infographic. Banken betalen rente over het spaargeld. Wilt u een aantrekkelijke rente, kies voor een deposito

ADV: Spek je spaarrekening bij de slager

Sparen is nog nooit zo leuk geweest met pinsparen van ABN AMRO. Want met pinsparen spaar je terwijl je pint. Je spaart dus wanneer je boodschappen doet, maar ook als je lekker shopt of gezellig met vrienden uit eten bent.

Net zo makkelijk sparen als pinnen
Pinsparen is ideaal voor iedereen die geen moeite heeft om geld uit te geven, maar het wel lastig vindt om af en toe wat geld opzij te zetten om te sparen. Met pinsparen stort je iedere keer als je pint, automatisch een extra bedrag op je spaarrekening.

ADV: Een mooie titel op je CV niet meer nodig

Wat is het de laatste jaren toch belangrijk om een mooie Curriculum Vitae te hebben. Steeds meer mensen vullen het CV maar met cursussen en ervaringen die ze eigenlijk niet hebben. De London Business School biedt met haar programma Masters in Management de mogelijkheid om binnen 12 maanden een titel van de hoog aangeschreven Universiteit van London op je CV te zetten.