Lage premie doorslaggevend voor overstap

Om de komende weken de laatste ‘zwevende kiezers’ voor zich te winnen, zullen de zorgverzekeraars in Nederland extra hun best moeten doen. Volgens Cendris, onderdeel van PostNL, maakt 25 procent van de Nederlanders op dit moment de overweging om over te stappen van zorgverzekering in 2014.

De steeds lager wordende prijzen van verschillende verzekeringen, spelen een grote rol bij het maken van een gerichte keuze. Veel Nederlanders laten zich informeren over de mogelijkheden die hen bij andere zorgverzekeraars worden aangeboden. “Het is belangrijk dat daarbij niet alleen gelet wordt op de verschillen tussen de premies”, aldus Sophie van der Zee van Zorgverzekering.net. Naast de premie, is het dus van belang hoe de service van de zorgverzekeraar is en welke vergoedingen geboden worden. Voor zorgverzekeraars is het verstandig om zich de komende weken daarop te focussen.

Voordelen andere verzekeraars
Juist wanneer de premies allemaal omlaag gaan, zullen consumenten zich meer richten op de andere voordelen van de verschillende verzekeraars. Veel Nederlanders weten op dit moment al wat ze zoeken in een zorgverzekeraar als het om de dekking gaat, dus het lijkt verstandig voor de zorgverzekeraars om daar op in te spelen. Uit het onderzoek van Cendris is tevens gebleken dat transparantie van groot belang geacht wordt. Maar liefst 55 procent van de ondervraagden stapt niet over als de huidige verzekeraar helder is over wat er te verwachten valt voor het komende jaar.

Twijfel
Toch blijken er nog veel mensen te zijn die tot op het laatste moment besluiten om over te stappen. Dat is ook terug te zien op social media zoals bijvoorbeeld Twitter. Mensen houden zich bezig met wat voor hen de beste optie voor een zorgverzekering is. Er worden veel vragen gesteld aan ervaringsdeskundigen over zorgverzekeringen zoals Zilveren Kruis Achmea en Anderzorg. “Het is goed dat consumenten kritisch zijn en nadenken over hoe zij een zo gunstig mogelijke premie kunnen combineren met een goede dekking”, aldus Van der Zee van Zorgverzekering.net.