Besparen? Ga dit najaar uw zorgverzekering vergelijken

De grootste zorgverzekeraars, Achmea, VGZ en CZ, gaven eerder dit jaar aan bereid te zijn om volgend jaar de premie te verlagen. Wie slim is gaat dus van het najaar de
zorgverzekering vergelijken om volgend jaar geld te besparen.

Het is mogelijk om flink op uw zorgverzekering te besparen. Veel Nederlanders maken bijvoorbeeld geen gebruik van de collectiviteitskorting die hun werkgever biedt, terwijl ze daar wel recht op hebben. Het is zonde om niet van deze korting te profiteren. Verder kunt u geld besparen door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo heeft u bij een andere zorgverzekeraar misschien wel een hogere dekking voor dezelfde prijs. Een andere manier om te besparen is door alleen een basisverzekering te nemen. Kijk hierbij wel goed naar de voorwaarden, want hiermee bent u minder goed gedekt dan met een aanvullende zorgverzekering.

Bent u gezond en verwacht u volgend jaar weinig zorgkosten te maken? Bijvoorbeeld omdat u nog student bent? Dan kunt u er ook voor kiezen om het vrijwillige eigen riscio, dat elk jaar opnieuw door de overheid wordt vastgesteld, te verhogen. Dit gaat meestal in stappen van 100 euro. In ruil hiervoor krijgt u korting op uw maandelijkse zorgpremie. Houd er wel rekening mee dat u de behandelkosten in één keer moet kunnen betalen. Zo kan het bijvoorbeeld dat u in één keer 150 euro aan behandelkosten moet kunnen voldoen. Toch kan dit per jaar een besparing van 300 euro opleveren.

Het is hoe dan ook aan te raden om ieder jaar uw zorgverzekering te vergelijken en stilt te staan bij uw wensen en die van uw andere gezinsleden. Wilt u bijvoorbeeld liever meer zekerheid met een uitgebreide dekking of betaalt u liever minder premie en neemt u het risico voor lief om zelf bij te moeten dragen? Of sport u veel, waardoor de kans op blessures groter is? Tot slot zou u zichzelf kunnen afvragen of u het belangrijker vindt dat de zorgverzekeraar goed bereikbaar is voor vragen of dat u liever wat minder betaald en de declaraties zelf online regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.