Premie autoverzekering stijgt hard

Onlangs verscheen in de media dat autoverzekeraars verlies draaien. Volgens een persbericht van Independer zijn de premies voor autoverzekeringen al hard aan het stijgen. Dit gaat vooral op voor de WA verzekering. De premie is maar liefst met 20% gestegen. Gemiddeld is de premie voor deze verzekeringsvorm met €89 gestegen. Vooral jongeren zijn de klos. Zij krijgen de grootste stijging voor de kiezen.

De afgelopen tijd hebben meerdere verzekeraars de premies voor de autoverzekeringen verhoogd. Hiermee hebben ze voldaan aan de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB). De onderlinge concurrentie tussen verzekeraars heeft gezorgd voor verliezen op de autoportefeuilles. De schadelasten zijn de afgelopen jaren sterk gestegen en de premies zijn onvoldoende verhoogd. De verzekeraars die nog geen verhoging doorgevoerd hebben, volgen waarschijnlijk in de loop van dit jaar.

Hoeveel zijn de premies gemiddeld gestegen?
De WA verzekering is nu 20% duurder in vergelijking met de gemiddelde premies in december 2015. Bij de WA beperkt casco gaat het om 15% (€73 duurder) en bij de dure en meest uitgebreide WA casco verzekering gaat het om een stijging van 9% (€65 duurder). Dit zijn sterke verhogingen in een periode van een half jaar. Vanaf de premievervaldatum van de autoverzekering zullen de gevolgen merkbaar worden. Bij het verlengen van de autoverzekering heeft de verzekeraar namelijk de mogelijkheid om de hogere premie ook door te voeren voor de huidige verzekeringsnemers.

Jongeren betalen zelfs 23% meer
Jongeren betaalden in december 2015 nog gemiddeld €884 voor een WA autoverzekering. Met de huidige premies komen ze uit op gemiddeld €1.102. Dit is een stijging van maar liefst 23%. Als ook de WA beperkt casco en de WA casco in de vergelijking worden meegenomen, gaat het om een stijging van 20%.

Krijg je een grote stijging van de premie doorberekend? Kijk dan eens naar de alternatieven. Veel andere verzekeraars hebben ook verhoogd, maar waarschijnlijk kun je besparen door over te stappen.

Lees ook:Autopremies gaan omhoog
Lees ook:Zorgverzekeringen weer duurder
Lees ook:Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?
Lees ook:Verzekeraars mogen premie niet teveel verhogen
Lees ook:Zorgverzekering 300 euro duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.