Zorgverzekeringen weer duurder

Persbericht Independer:
Aanvullende verzekeringen worden komend jaar opnieuw fors duurder. Na een stijging afgelopen jaar van gemidddeld 10% op de aanvullende pakketten kondigen de meeste verzekeraars wederom een stijging aan. Dit jaar nemen de premies van aanvullende verzekeringen toe met met gemiddeld 8%. Daarmee compenseren de verzekeraars de verliezen op de basispremie. De basispremie wordt nauwelijks verhoogd.

De meeste verzekeraars passen de basispremie nauwelijks aan of voeren zelfs een kleine verlaging door. Dat is opmerkelijk, want er wordt verlies gemaakt op de basispremie. Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) hebben zorgverzekeraars in het eerste half jaar van 2008 88 miljoen euro verloren op de basisverzekering. Verzekeraars lijken dit verlies te willen opvangen door een hogere premie te vragen voor veelgevraagde vergoedingen die niet in het basispakket zitten. 90% van de verzekerden heeft ook een aanvullende verzekering.

Van de premies die nu bekend zijn, stijgen de aanvullende verzekeringen gemiddeld met 8%. Enkele uitschieters zijn Delta Lloyd met een stijging van 40% in hun uitgebreide aanvullende verzekering. Univé kondigt een stijging aan van 33% in een van hun aanvullende verzekeringspakketten.

Alle bekende premies voor 2009 zijn sinds gisteren te vergelijken op Independer.nl. De vergelijking is dit jaar eerder beschikbaar dan voorgaande jaren, omdat verzekeraars gehoor geven aan de oproep om consumenten tijdig te informeren. Momenteel is 50% van de nieuwe zorgpremies bekend. De verwachting is dat volgende week 90% van de nieuwe premies voor zorgverzekeringen bekend is. Consumenten krijgen uiterlijk 18 november informatie over de nieuwe premies en voorwaarden van hun zorgverzekeraar. Ze hebben tot eind december de tijd om de verzekering op te zeggen.

Lees ook:Zorgverzekering 300 euro duurder
Lees ook:Premie autoverzekering stijgt hard
Lees ook:Premie zorgverzekering per 2010
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste
Lees ook:Premie zorgverzekering per 2015 omhoog

Eén reactie op “Zorgverzekeringen weer duurder

  1. bep

    schandalig betalen we niet al genoeg,de meeste mensen weten nu al niet hoe ze rond moeten komen.Wij hebben maar gewoon A.O.W. dan krijg je wel elke maand een x bedrag terug maar ik kreeg nu wel een rek. van 327 Eur.die ik terug moet betalen weer de broekriem aantrekken

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.