Verzekeraars hanteren trucjes met de autoverzekering

Hoe kun je als verzekeraar zoveel mogelijk autoverzekeringen afsluiten? Simpel, door een lage premie in rekening te brengen. Toch willen de verzekeraars wel zoveel mogelijk rendement maken op deze verzekeringen. Een andere manier om het rendement zo hoog mogelijk te houden is door de polisvoorwaarden te versoberen.

Een effectieve manier om meer te verdienen is door verzekerden met een schade zwaar af te straffen. Verzekeringen.com heeft uitgezocht hoe verzekeraars omgaan met de kortingen na een schuldschade.

Per 2016 hanteren alle verzekeraars gelijke tabellen om de schadevrije jaren in te registreren. Eén schade geeft een terugval van 5 schadevrije jaren. Toch wil dit nog niet zeggen dat je bij alle verzekeraars dezelfde korting krijgen bij een bepaald aantal schadevrije jaren.

Stel je hebt 5 schadevrije jaren opgebouwd. Je gaat de premies vergelijken en verzekeraar X komt als goedkoopste verzekeraar uit de vergelijking met een maandpremie van €45 gebaseerd op 65% korting. De tweede goedkoopste is verzekeraar Y met €50 per maand ook gebaseerd op 65% korting.
Je kiest voor verzekeraar X, want dat scheelt je €5 per maand.

Omdat je een schade hebt veroorzaakt, verhoogt verzekeraar X de premie naar één jaar naar €70, gebaseerd op 40% korting. Verzekeraar Y was achteraf gezien op de lange termijn goedkoper, want deze verzekeraar verhoogt naar €60 op basis van 50% korting.

Het probleem is dat je vooraf niet alle polisvoorwaarden met elkaar kunt vergelijken. Dit probleem is op te lossen door bij een premieverhoging je autoverzekering te vergelijken met andere verzekeraars. Nuttige tip van Verzekeringen.com!

Lees ook:Autoverzekering – kritische klanten betalen minder
Lees ook:Gevolgen van schadeclaim voor premie autoverzekering
Lees ook:Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?
Lees ook:Aanpak bonusbeschermer Ditzo en Ineas
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.