Vakantie annuleren! Wie betaalt de kosten?

De zomervakantie staan weer voor de deur. Als je een reis geboekt hebt naar Tunesië, zul je graag willen annuleren. Door de terroristische aanslag van gisteren ga je niet meer met een prettig gevoel naar Tunesië. Het kan ook in andere vakantielanden en in Nederland gebeuren, maar Tunesië is nu besmet door twee aanslagen in een half jaar tijd. Kun je de geplande reis zomaar annuleren en de reissom terugkrijgen?

Na aanleiding van de gruwelijke terroristische actie is er geen negatief reisadvies afgegeven. Hierdoor kun je de reis niet zomaar annuleren. Uiteraard zal een claim op de annuleringsverzekering ook niet lukken, tenzij je een zogenaamde allrisks annuleringsverzekering hebt afgesloten (75% vergoeding). Toch zijn er mogelijkheden.

Veel reisorganisaties bieden hun klanten de mogelijkheid aan om de vakantie om te boeken naar een andere bestemming. Neem contact op met je reisorganisatie om de mogelijkheden te bespreken.

Reis naar Griekenland annuleren?
Voor Griekenland ligt de situatie anders. Het land dreigt uit de euro gezet te worden, maar er is verder geen dreiging. Je kunt proberen om je reis naar Griekenland om te boeken, maar het zal niet zo eenvoudig zijn als bij de geboekte vakantie naar Tunesië. Reisorganisaties zullen minder coulant zijn.

Lees ook:Reisverzekering te duur bij het reisbureau
Lees ook:Verzekeraars coulant voor varkensgriep
Lees ook:En toen moest ik annuleren…
Lees ook:Geen geld terug bij annulering om varkensgriep?
Lees ook:Een reisverzekering moet je niet afsluiten via een online reisbureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.