Rentebericht: hypotheekrente is vraagteken

De poll heb ik afgesloten na bijna 200 stemmen. De uitslag: iets meer dan 30% geeft aan echt geen flauw idee te hebben. De andere mogelijke uitslagen waren natuurlijk stijgen of dalen, maar dan met verschillende verklaringen. Het totaalpercentage voor stijgen kwam uit op 23,3% en voor dalen op 46%. Dat maakt dat in feite de verwachting toch uitkomt op dalend.

Van de dalingsverwachters gaf bijna de helft aan op korte termijn een renteverlaging van de ECB te verwachten. Die is er deze week in ieder geval niet gekomen: weer gelijk gebleven op 4%.

Alles bij elkaar kan ik toch concluderen, en dat is niet verrassend, dat jullie het ook niet weten. Logisch – want niemand weet het. Er worden allerlei verhalen over geschreven met allerlei redeneringen maar uiteindelijk is het op dit moment toch echt volledig onduidelijk wat er met de hypotheekrente gaat gebeuren.

Lees ook:Rentebericht: stijging hypotheekrente ingezet?
Lees ook:De hoofdprijs betalen aan hypotheekrente
Lees ook:Zorgverzekering 2013 duurder
Lees ook:Wie is de baas: Bos of Wellink?
Lees ook:Herstel of geen herstel huizenmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.