Wie is het Gouden Spaarvarken?

Ik heb de poll over de spaarbank die je kiest maar eens afgesloten, nu het aantal stemmen boven de 1.000 is gekomen. Daarmee zou ik volgens mij een officieel onderzoek kunnen gaan publiceren: er zijn genoeg onderzoeksberichten in de media met kleinere aantallen. Maar goed, de uitslag zal degenen die de poll volgden niet verbazen.

Van een totaal aantal stemmers van 1017 stemden er 244 op NIBC Direct, 24% is dat. De tweede was MoneYou met 18,3%. Daarna volgde Credit Europe met 12,4% van de stemmen. Kennelijk is het feit dat MoneYou een Nederlandse achtergrond heeft toch voor veel mensen reden om het renteverschil met Credit Europe (5,1% tegenover 5,25%) niet belangrijk te vinden. En is er dus ook een behoorlijk aantal mensen dat MoneYou prefereert boven NIBC Direct, ook al komen ze beide uit de Hollandse klei.

De volgende is de Rabobank met 9,2% van de stemmen. Daar zitten de stemmers die niet kiezen voor de hoogste rente maar voor de vertrouwdheid van de boerenleenbank. Rabo doet het in ieder geval een stuk beter dan Fortis, dat op de één na laatste plaats eindigde met 1,5%. Alleen Garantibank zat lager met 1,2%.

Boven de 5% kwamen verder alleen AK Bank (6,7%) en DSB Bank (5,7%). Niet uit te vlakken is de categorie ‘Overige’ met 7,9%. Daarin zitten natuurlijk de SNS klanten en die van Anadolubank waar onlangs de rente verhoogd werd.

Lees ook:Credit Europe verlaat koppositie
Lees ook:Met z’n drieën op één
Lees ook:Spaarrente NIBC Direct omlaag; Credit Europe nog niet
Lees ook:Credit Europe doet mee met Icesave en NIBC Direct
Lees ook:Poll: welke spaarbank kies jij?

3 reacties op “Wie is het Gouden Spaarvarken?

 1. Ellen

  Er worden wel onderzoeken gepubliceerd met lagere aantallen, maar die worden (ook) niet serieus genomen.

  Een poll kan natuurlijk nooit dienen als onderzoeksmateriaal: niet representatief voor de bevolking. De cijfers zeggen alleen iets over de bezoekers van deze blog.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Anneke Ranzato (redactie)

  Tuurlijk Ellen, daarom overweeg ik het ook niet serieus. Maar vind het wel leuk dat er meer dan 1000 stemmen zijn uitgebracht op deze blog.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Heersma

  Erg gaaf dat je een onderzoek hebt met meer dan 1000 stemmen. Bijzonder om te zien dat Nederlandse spaarders kiezen dus toch voor vertrouwde Nederlandse banken. Opvallend dat NIBC toch nog hoger scoort dan Moneyou van ABN Amro. Zij bieden weliswaar een hogere rente, maar Moneyou is toch vele malen groter en zekerder zou ik zeggen. Op http://www.internetsparen.net worden de actuele rentetarieven gegeven.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.