Groningers zijn geïnteresseerd in groene stroom Hagenaars minder

Van alle inwoners van de grote steden van Nederland, zijn mensen uit Den Haag het minst geïnteresseerd in groene stroom. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van 70.000 waarnemingen. Amsterdammers zijn geïnteresseerder. Gerekend over de provincies staan vooral de Groningers open voor groene stroom en mensen uit Flevoland juist nauwelijks.

De analyse is samengesteld uit eigen data. Naast verzekeringen kun je namelijk ook energie vergelijken bij Independer. Er zijn een aantal opmerkelijke verschillen binnen Nederland.

Van de Amsterdammers staat 35% open voor groene stroom. Van de Hagenaars staat maar 25% open voor groene stroom. Een vergelijkbare ontwikkeling zien we bij de verschillen in provincies. Flevoland blijkt het minst groen te zijn. In Groningen kozen vergelijkers in 29% van de gevallen voor groene stroom. In Flevoland slechts in 19% van de gevallen.

Groene stroom wordt niet meer vertrouwd
Er zijn veel onduidelijkheden over groene stroom. Niet alle stroom dat als groen wordt verkocht is echt duurzaam. Er zijn namelijk energieleveranciers die zogenaamde “sjoemelstroom” verkopen. De consument heeft hierdoor minder vertrouwen gekregen in de term groene stroom. Zolang er nog steeds grijze stroom wordt verkocht als groen zullen nog minder consumenten bewust kiezen voor groene stroom.

Verplichte stroometiketten
Afgelopen maanden hebben energieleveranciers hun stroometiket gepubliceerd. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt hoe ze in het voorgaande jaar stroom hebben opgewekt. Uit de publicaties blijkt dat vooral de kleine energieleveranciers goed presteren als het gaan om echte groene stroom. Bij de grote drie leveranciers, Essent, Eneco en Nuon, blijven ze meer hangen in de grijze stroom. Ze zijn in vergelijking met voorgaande jaren juist meer de focus gaan leggen op grijze stroom.

Lees ook:Groene energie van de bron kopen
Lees ook:Beleggen in windaandelen
Lees ook:Gas en stroom nog nooit zó goedkoop
Lees ook:Flevoland heeft de hoogste werkloosheid
Lees ook:Gaat u met de auto op vakantie? Vergeet de groene kaart niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.