Premie voor de autoverzekering zeer hoog voor jonge mannen

Uit onderzoek van Independer blijkt dat jonge mannen de hoogste premies voor de autopolis in rekening gebracht krijgen. Dit blijkt uit analyse van de in 2014 afgesloten autopolissen via de vergelijkingssite. Uit een eerder onderzoek is al gebleken dat jongeren van 18 en 19 jaar gemiddeld 2,5 keer zoveel premie betalen in vergelijking met automobilisten in de leeftijdsgroep 30 t/m 34 jaar.

Om een vergelijking te kunnen maken zijn er 25.000 afgesloten verzekeringen van jongeren tussen 18 en 24 jaar onder de loep genomen. Mannen tot 25 jaar kiezen vaker voor snellere en zwaardere auto’s in vergelijking met andere leeftijdsgroepen en in vergelijking met vrouwen uit dezelfde leeftijdscategorie. Vooral de Duitse merken blijken bij de jonge mannen populair te zijn, want de top vijf van populairste auto’s bestaat uitsluitend uit Duitse merken. Vrouwen van dezelfde leeftijd kiezen liever voor kleinere en lichtere auto’s.

Jonge mannen betalen meer, jonge vrouwen verzekeren uitgebreider
De auto’s die de jonge vrouwen kopen zijn gemiddeld 1,5 jaar jonger dan de auto’s van de mannelijke leeftijdsgenoten. De jonge vrouwen kiezen voor een uitgebreidere autoverzekering, maar toch blijken de mannen gemiddeld 11,6% meer premie te betalen. Dit lijkt volledig tegen de logica in, maar het is te verklaren. De kleinere auto’s zijn aanzienlijk lichter en komen hierdoor veel goedkoper uit voor de WA-verzekering.

18-jarige mannen bezitten vaker een auto
Jonge mannen beschikken vaker al over een auto dan vrouwen uit dezelfde leeftijdsgroep. In de leeftijdsgroep 18 tot 24 jaar bezitten de mannen twee keer zo vaak een auto. Als er uitsluitend wordt gekeken naar 18-jarigen, zijn de verschillen nog groter. Mannen van 18 jaar bezitten vier keer zo vaak een auto vergeleken met 18-jarige vrouwen.

Opvallende resultaten!

Lees ook:Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?
Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering
Lees ook:Jongeren zijn weer duurder uit met de autoverzekering
Lees ook:Autoverzekering in Randstad 2,5 keer zo duur
Lees ook:Mannen gaan minder premie betalen, vrouwen meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.