Meeste autoschades veroorzaakt door Rotterdammers en Mitsubishi-rijders

Uit een portefeuille-onderzoek van Independer blijkt dat de meeste autoschades worden veroorzaakt door Rotterdammers. Mitsubishi-rijders blijken meer schades aan te richten in vergelijking met bestuurders van andere automerken.

Independer is in heel Nederland actief als tussenpersoon in onder andere autoverzekeringen. Zij kunnen analyses loslaten op hun portefeuille om ons een indruk te geven waar de meeste brokkenpiloten vandaan komen en in welke automerken ze rijden. Uiteraard is het maar een momentopname, maar het kan iets zeggen over de dagelijkse praktijk.

In totaal hebben ze 5.200 autoschades uit 2014 geanalyseerd. De bestuurders van een Mitsubishi waren in 6,7% van de schades de veroorzakers. Ook bestuurders van Alfa Romeo en Volkswagen richten naar verhouding veel autoschades aan. De minste schades worden veroorzaakt door Daihatsu-rijders. Bestuurders van een Mitsubishi veroorzaken gemiddeld 66% meer schades dan bestuurders van een Daihatsu.

Ook hebben ze gekeken naar de autoschades per provincie. Dit geeft wel een vertekend beeld, want de kans op een schade is in dichtbevolkte gebieden groter dan in bijvoorbeeld Limburg en Drenthe. Zoals te verwachten is worden de meeste autoschades veroorzaakt in Zuid-Holland. Hier zijn 6,5 schadegevallen gemeten per 100 verzekerden. In de provincie Zeeland zijn de minste schades veroorzaakt.

Daarnaast heeft Independer ook onderzocht hoe het zit in de grote steden. De gemeente waar de meeste schades worden veroorzaakt is Rotterdam. Gemiddeld heeft 9,2% van de Rotterdamse bestuurders een schade veroorzaakt. Dit is 90% meer in vergelijking met bestuurders uit Apeldoorn.

Hoe zit het met de ruitschades?
Ook hebben ze de schadecijfers van ruitschades tegen het licht gehouden. Hieruit blijkt dat de minste ruitschades geclaimd worden voor de Smart. Gemiddeld slechts 3 ruitschades per 100 auto’s. Voor BMW’s zijn de meeste ruitschades geclaimd. Ruim drie keer zoveel in vergelijking met de Smart. Opvallend is dat bestuurders uit Zeeland de meeste ruitschades geclaimd hebben. Bijna 12% van de verzekerden uit Zeeland hebben een ruitschade geclaimd.

Lees ook:De beste chauffeurs rijden in een Skoda en wonen in Drenthe
Lees ook:Minder woninginbraken, gemiddeld wel meer schade
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:Kan ik stormschade claimen op mijn autoverzekering?
Lees ook:Rotterdammers zijn het duurst uit met de WA autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.