Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online

Volgens het CBS hebben 10,4 miljoen Nederlanders in 2014 online iets gekocht. Vooral in de laatste drie maanden van vorig jaar zijn er veel aankopen op het internet verricht. Het populairst waren kleding, tickets en reizen.

Voor sommige Nederlanders gaat het om incidentele online aankopen, maar bijna 8 miljoen Nederlanders tussen 12 en 75 jaar kopen regelmatig op het web.

Persoonlijk kom ik al jaren niet meer in een reisbureau. Jaren geleden gingen consumenten naar een reisbureau om de beste deal te krijgen. Zij hebben ervaring met reizen en kunnen handige en nuttige tips geven waar je wel en juist niet moet zijn. Vakantiebestemmingen worden nu online uitgezocht en op Zoover wordt gekeken wat andere Nederlanders gezegd hebben over de accommodaties en de bestemmingen.

Door de lage verzendkosten en de eenvoudige manier om aankopen retour te sturen is het kopen van kleding via het internet ook steeds populairder geworden.

Dit is vooral een slechte ontwikkeling voor winkeliers en reisbureaus, maar het is onomkeerbaar. Kwaliteit is online steeds beter te monitoren en dan gaat de prijs uiteindelijk de doorslag geven.

Lees ook:Verzekeringen vergelijken via het internet
Lees ook:Sinterklaas koopt vooral computergames
Lees ook:Een reisverzekering moet je niet afsluiten via een online reisbureau
Lees ook:Aankopen via Internet mogen bijna altijd terug
Lees ook:Geld besparen in december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.